Προπονητής Ιωάννου προς ΚΟΑ: Σας ενοχλεί ότι έχει άποψη…

Σε ανταλλαγή επιστολών εξελίσσεται η υπόθεση της υποβάθμισης του Κύπριου άλτη στο ύψος Κυριάκου Ιωάννου. Μετά την ανακοίνωση χθες της ΚΟΑ, που παρέθετε τους λόγους υποβιβασμού, ακολούθησε σήμερα, γραπτή δήλωση του προπονητή του Κυριάκου Ιωάννου, Δημήτρη Ευθυμίου.

Αναφέρει τη λύπη και την απογοήτευσή του και δηλώνει:

«Με τα λίγα ελληνικά που γνωρίζω, αντιλαμβάνομαι ότι λίγο – πολύ ο ΚΟΑ, στο πρώτο μέρος της ανακοίνωσης του, αναφέρει ότι ο αθλητής μου στερείται σεβασμού προς την ανώτατη αθλητική αρχή και ότι δεν είναι το πρότυπο στο οποίο προσβλέπουν οι νέοι μας σήμερα.

Θέλω να σας πληροφορήσω κύριοι, ότι οι αντιδράσεις και η αγάπη της νεολαίας προς το πρόσωπο του Ιωάννου είναι αντίθετη της δικής σας σκέψης και άποψης. Ο Κυριάκος έχει ήθος, ύφος και σεβασμό. Άλλο είναι το μειονέκτημα του: έχει άποψη, λόγο και την εκφράζει και αυτό είναι δυστυχώς που ενοχλεί.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται και το πρόβλημα του υποβιβασμού. Πρόβλημα καθαρά προσωπικό μεταξύ του προέδρου του ΚΟΑ και της υπεύθυνης Υψηλού Αθλητισμού (όταν χρειαστεί θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες για να γίνει πιο κατανοητό).

Ένας αθλητής που χάρισε τρία μετάλλια σε Παγκόσμιο επίπεδο (αργυρό, χάλκινο), ένα Πανευρωπαϊκό, δυο χρυσά σε Μεσογειακούς, ένα σε Κοινοπολιτειακούς και ένα τελικό σε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (πρώτη φορά στην ιστορία του κυπριακού στίβου), βρίσκεται στην Β κατηγορία μαζί με τον 24ο αθλητή των Ολυμπιακών Αγώνων, λόγω χάραξης γραμμής. Άκουσα χθες να μιλάνε για χάραξη γραμμών, τειχών και για ανοιχτά αθλήματα, πράγματα ακατανόητα για εμένα!!!

Ένα άλλο που ήθελα να σχολιάσω είναι η τέταρτη παράγραφος της ανακοίνωσης στην οποία αναφέρονται για εντάξεις σε Σχεδιασμούς, επαγγελματική αποκατάσταση με μηνιαίο μισθό αλλά και για τους Σχεδιασμούς της Ομοσπονδίας όπου εντάσσεται ο Κυριάκος.

Αυτά όλα δεν τα χάρισε κανένας στον Κυριάκο, αλλά τα απέκτησε με την αξία και τον ιδρώτα του και όχι με κομματικά βολέματα. Τα ίδια ακριβώς έχουν δοθεί και σε άλλους πολλούς. Ειδικά η επαγγελματική αποκατάσταση. Για παράδειγμα, με δεύτερη θέση Μεσογειακών Αγώνων.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι ο Κυριάκος θα συνεχίσει να είναι εδώ, είτε βρίσκεται στην Α, Β, Γ ή ακόμη σε καμία κατηγορία, γιατί όπως και ο ίδιος ανέφερε στην επιστολή του, οι λόγοι δεν είναι οικονομικοί αλλά καθαρά ηθικοί.

Θα προσπαθεί πάντα για το καλύτερο, όσο του επιτρέπουν οι δυνάμεις του, είτε τυχαίνει της ανάλογης αναγνώρισης και σεβασμού είτε όχι. Άλλοι μπορεί να μην υπάρχουν».