Προπηλάκισαν τον Άντρο στο οδόφραγμα: «Εν ποτζεί τα αδέλφια σας»

Ένταση και προπηλακισμοί σημειώθηκαν χθες στη διαμαρτυρία Βαρωσιωτών στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Πρόσφυγες διαμαρτυρήθηκαν χθες για καταδίκη του παράνομου ανοίγματος της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων από το κατοχικό καθεστώς.

Ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση και εξέφρασαν συμπαράσταση στα αιτήματα του προσφυγικού κόσμου της Αμμοχώστου, ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος δέχτηκε φραστική επίθεση και προπηλακισμούς από δύο διαδηλωτές. Επέκριναν τον κύριο Κυπριανού για την στάση του ΑΚΕΛ κατά το δημοψήφισμα για το Σχέδιο Ανάν το 2004, αλλά και τη συγκυβέρνηση με το Δημοκρατικό Κόμμα.

Συγκεκριμένα πολίτης σε βίντεο που κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , ακούγεται να φωνάζει στον κ. Κυπριανού “εν τα αδέλφια σας ποτζιεί” δείχνοντας, προς την κατεχόμενη Αμμόχωστο. (προφανώς εννοώντας τους Τ/κ).

Ακούγοντας τις φωνές αυτές ο κ. Άντρος Κυπριανού στρέφεται προς τα πίσω στην προσπάθεια να ζητήσει τον λόγο από τον πολίτη, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μικροένταση, με τους πιο ψύχραιμους να παρεμβαίνουν ούτως ώστε να ηρεμίσουν τα πνεύματα.