Προοπτική με κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, δηλώνει από το Λονδίνο ο Νίκος Αναστασιάδης

Χρειάζεται η μέγιστη δυνατή υποστήριξη για τη δημιουργία προοπτικής, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρια Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Λονδίνο. «Κανενός οι ώμοι δεν είναι δυνατοί για να αναλάβουν το βάρος της ευθύνης και καμιά απόφαση Προέδρου και κανένας χειρισμός δεν μπορεί δημιουργήσει προοπτική εάν δεν συγκεντρώνει τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε αισιόδοξος μετά τη συνεργασία με το ΔΗΚΟ. «Μαζί με το ΔΗΚΟ αλλά και άλλες δυνάμεις του τόπου, από όπου ιδεολογικά και αν προέρχονται, είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη δική μας απάντηση. Την απάντηση που μόνο μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μπορεί να δώσει», όπως έγινε στη Γερμανία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα.

Ως προς τη συμμετοχή του ΑΚΕΛ, ο κ. Αναστασιάδης, τόνισε ότι η διάθεση υπάρχει. Υπάρχει όμως και διάσταση θέσεων και δογματισμός από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος. Θα υπάρξει όμως, επεσήμανε σεβασμός και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, αλλά και των ψηφοφόρων του, οι οποίοι είναι επίσης θύματα της ανεργίας.

Για το Κυπριακό είπε ότι σε ένα νέο κύκλο συνομιλιών θα πρέπει να διασφαλιστεί η ενεργός εμπλοκή της ΕΕ ενώ παράλληλα θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι ώστε η κατοχική Τουρκία να καθίσταται υπόλογη για τις όποιες προτάσεις θα καταθέτει η άλλη πλευρά.