Προκριματικά Μουντιά 2022: Κύπρος Vs Σλοβακία 0-0 – Ικανοποιημένος ο Κωστένογλου

Ισόπαλος 0-0 τέλειωσε ο αποψινός αγώνας της Εθνικής μας στο Στάδιο ΓΣΠ με αντίπαλο τη Σλοβακία, στην πρεμιέρα για τον 8ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2022.

Η ομάδα μας σε αυτό το νέο της ξεκίνημα, παρουσιάστηκε με πολύ καλή μεσοαμυντική οργάνωση και στο τέλος θα μπορούσε να φτάσει και σε νικηφόρο αποτέλεσμα.

Ο τερματοφύλακας της Σλοβακίας σε δυο περιπτώσεις από ισάριθμες κεφαλιές του Πίττα απέκρουσε σωτήρια και κράτησε το μηδέν παθητικό.

Θετικό το νέο ξεκίνημα της Εθνικής μας στην πρεμιέρα του Νίκου Κωστένογλου, πρώτη συμμετοχή για τον Κωνσταντίνο Σωτηρίου και με πολύ καλή παρουσία.

Η Εθνική μας με πολύ καλή οργάνωση, με διάθεση και με υπομονή, κατάφερε έστω και στα τελικά στάδια του αγώνα να δημιουργήσει τις σημαντικές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να μας χαρίσουν τους βαθμούς της νίκης.

Η καλή αγωνιστική παρουσία αλλά και η διάθεση, σε αυτό το δύσκολο ομολογουμένως ξεκίνημα, δημιουργούν ελπίδες για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Κύπρος (Ν. Κωστένογλου): Δημητρίου, Αντωνίου, Ν. Ιωάννου, Κ. Σωτηρίου, Κούσουλος, Λαϊφης, Αρτυματάς, Κάστανος (66′ Χαρ. Κυριάκου), Πίττας, Παπουλής (72′ λοϊζου), Π. Σωτηρίου (90′ Μ. Ηλία).

Αναπληρωματικοί: Παναγή, Μιχαήλ, Ψάλτης, Ανδρέου, Σιέλης, Γκόκιτς, Αβραάμ, Ρουσιάς, Τζιωνής.

Εκτός αποστολής: Κατελάρης, Θεοδώρου, Θ. Ιωάννου

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του στον αγώνα με τη Σλοβακία εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής της Εθνικής μας Νίκος Κωστένογλου.

“Παίζαμε με ένα πολύ δυνατό και ποιοτικό αντίπαλο. Όμως είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί είδα αυτό που προανάφερε την παραμονή του αγώνα στις δηλώσεις μου, ότι δηλαδή οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής έχουν μεγάλη επιθυμία και δίψα για διακρίσεις με την Εθνική. Η Σλοβακία είναι μια ομάδα έτοιμη, δεμένη, που προέρχεται από επιτυχία. Εμείς είμαστε μια νέα ομάδα, είχαμε μόλις δύο προπονήσεις αλλά η εικόνα μας ήταν πάρα πολύ καλή. Τις κλασσικές ευκαιρίες τις είχαμε εμείς ενώ και ο αντίπαλος θα μπορούσε να σκοράρει στην τελευταία φάση” ανέφερε ο κ. Κωστένογλου, για να προσθέσει:

“Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας που τώρα αρχίζει με σοβαρότητα και ταπεινότητα. Μας περιμένουν δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια σε διάστημα λίγων ημερών. Θα πρέπει να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε σωματικά και πνευματικά. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την αφοσίωση τους και την πειθαρχία τους. Πρίν τον αγώνα, ήμουν πεπεισμένος πως δεν θα χάναμε. Η αισιοδοξία μου αυτή προερχόταν από όσα είδα και συζήτησα με τους ποδοσφαιριστές στις προσωπικές συναντήσεις μαζί τους αλλά και στις δύο προπονήσεις που κάναμε”.