Προκοπίου: Οι ένοχοι του οικονομικού εγκλήματος πρέπει να τιμωρηθούν

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Γιώργος Προκοπίου, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού για το 2019,  δήλωσε ότι οι ένοχοι του οικονομικού εγκλήματος πρέπει να τιμωρηθούν ώστε να επέλθει η κάθαρση και να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού μας.

Ο κ. Προκοπίου είπε  ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται ανεκτό οι υπαίτιοι της οικονομικής τραγωδίας του τόπου μας να βρίσκονται ακόμη ελεύθεροι χωρίς τις οποιεσδήποτε συνέπειες.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ,  είπε ότι παρά το ότι σήμερα η πορεία της οικονομίας μας βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και οι περισσότεροι δείκτες παρουσιάζουν σημεία βελτίωσης δεν υπάρχει πραγματικός αντίκτυπος στην πραγματική οικονομία, καθώς «η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που βίωσαν την απώλεια των εισοδημάτων τους το 2013, συνεπεία της οικονομικής κρίσης παρουσιάζει ακόμη πολλά προβλήματα», ενώ πολλοί νέοι επιστήμονες έχουν μεταναστεύσει, οι αναπτυξιακές δαπάνες βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Ο κ. Προκοπίου εξέφρασε την ελπίδα ότι με την υιοθέτηση της πρότασης του ΔΗΚΟ για την ίδρυση του Φορέα Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων σε συνδυασμό και με το Σχέδιο Εστία, θα επιφέρουν θετικές εξελίξεις και προοπτικές, ενώ ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ στηρίζει τη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας με την εφαρμογή του ΓεΣΥ, τηρουμένων των χρονοδιαγραμμάτων.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό για την άμυνα, ανέφερε ότι αυτός βρίσκεται πιο κάτω από τα περσινά επίπεδα και εξακολουθεί να είναι ένας προϋπολογισμός ίσα ίσα συντήρησης και όχι αναβάθμισης της αμυντικής θωράκισης την στιγμή που η Κύπρος βρίσκεται σε συνθήκες ημικατοχής, με μια Τουρκία να προκαλεί και να μας απειλεί καθημερινά.