Προκλητικός ο Ακιντζί κάνει επίθεση στον Πρόεδρο της Κύπρου!

Η τουρκοκυπριακή πλευρά θα επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών εάν η ελληνοκυπριακή διευθετήσει το θέμα που προέκυψε με την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, επανέλαβε ο Μουσταφά Ακιντζί, υπενθυμίζοντας την αναφορά του Προέδρου Αναστασιάδη “που επανήλθε στο δρόμο της λογικής” – όπως είπε – ότι πρόκειται μια μη αποδεκτή απόφαση. “Αυτός είναι ο δρόμος της λογικής. Εύχομαι αυτό να γίνει σύντομα”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στο παράνομο τ/κ “πρακτορείο ειδήσεων” χθες που δημοσιεύονται σήμερα στον τ/κ Τύπο είπε ότι συμμερίζεται την άποψη πως με την υφιστάμενη μεθοδολογία η διαδικασία δεν μπορεί να παράξει αποτέλεσμα. “Κουραστήκαμε πλέον να επαναλαμβάνουμε τους εαυτούς μας στο τραπέζι. Θα μπορούσε να είναι παραγωγικός ένας πιο ενεργός ρόλος των ΗΕ, που δεν θα σήμαινε επιδιαιτησία. Αναμφίβολα, εάν (τα ΗΕ) θα μπορούσαν να είναι ουδέτερα. Εάν ενεργήσουν με το σκεπτικό `να μην πικράνουμε την ε/κ πλευρά`, ας μην κάνουν καλύτερα τίποτα”.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη ότι ο ίδιος εγκατέλειψε το τραπέζι των συνομιλιών λόγω του δημοψηφίσματος στην Τουρκία ή με υπόδειξη της Τουρκίας και πώς απαντά σε αυτό, ο Ακιντζί είπε ότι τον λύπησαν οι δηλώσεις αυτές και πρόσθεσε: “Μπορεί να λέγεται ‘ο Ερντογάν του υπέδειξε τι να κάνει, ορισμένοι του τράβηξαν το αυτί, γι’ αυτό εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις’. Αυτή είναι μια συμπεριφορά που μοιάζει πλήρως με τη φράση ‘φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης’”. Ας είναι που ο κ. Έιντε, συνέχισε, δεν πίστεψε ότι η κατάσταση έχει έτσι. Αλλά είναι κρίμα που η ε/κ κοινή γνώμη καθοδηγείται λάθος και πιστεύει σε αυτό, είπε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι όλα τα αιτήματα για αναβολή στις διαπραγματεύσεις προήλθαν από την ε/κ πλευρά και την Ελλάδα, και στο Μοντ Πελεράν και στη Διάσκεψη της Γενεύης, ενώ ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο αίτημα εκ μέρους της Τουρκίας ή της τ/κ πλευράς. Αυτό που ενδιαφέρει τους ίδιους, την Τουρκία αλλά και όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, πρόσθεσε, είναι το περιεχόμενο μιας συμφωνίας, οι βασικές παραμέτρους και είναι λάθος, συνέχισε, να προσδοκεί κάποιος ότι αυτές οι βασικές παράμετροι θα εγκαταλειφθούν.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη περί τ/κ μειοψηφίας, ο κ. Ακιντζί είπε ότι αυτές είναι δηλώσεις και αντιλήψεις οι οποίες δεν έχουν χώρο σε μια ομοσπονδιακή λύση, προσθέτοντας ότι έχει διασαφηνιστεί εδώ και χρόνια από τα ΗΕ ότι η σχέση των δύο κοινοτήτων σε μια ομοσπονδιακή λύση δεν θα είναι στη βάση της μειοψηφίας – πλειοψηφίας, αλλά στη βάση της πολιτικής ισότητας. “Το είχα ξεκαθαρίσει εκ των προτέρων. Εμείς δεν επιζητούμε προνόμια. Θέλουμε πολιτική ισότητα”, πρόσθεσε. (πηγή ΚΥΠΕ).

Check Also

O Πρόεδρος Αναστασιάδης στα Ιεροσόλυμα για την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ

Το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η συνεργασία στους τομείς της περιβαλλοντικής προστασίας, οι …

Λεμεσός: Σύλληψη 2 ατόμων για βίντεο με κυνομαχίες στο διαδίκτυο

Στη σύλληψη άντρα ηλικίας 28 ετών προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κακομεταχείρισης …