Προκλήσεων συνέχεια από την Άγκυρα: Δεσμεύει την περιοχή μεταξύ Άθωνα, Θάσου, Λήμνου, Σαμοθράκης

Σε μια ακόμα ιδιαίτερα σοβαρή πρόκληση προχωρά η Άγκυρα καθώς αποφάσισε να αποστείλει για «έρευνες» το πλοίο «Τσεσμέ» στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Άθωνα, Θάσου, Λήμνου και Σαμοθράκης.

Η κίνηση αυτή των Τούρκων έρχεται μερικές ώρες μετά την αυστηρή προειδοποίηση που απεύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας πως οι προκλήσεις της Άγκυρας δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Σύμφωνα με NAVTEX που εξέδωσαν οι Τούρκοι το ερευνητικό πλοίο «Τσεσμέ» θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες στο κέντρο του Βορείου Αιγαίου από τις 22 Φεβρουάριου. Οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή μεταξύ Άθω, Θάσου, Λήμνου και Σαμοθράκης.

Την ίδια ώρα για νέα ένταση στα Ίμια κάνουν λόγο τουρκικά ΜΜΕ, συντηρώντας την οξύτητα, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι σκάφος του Λιμενικού παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα, παρουσιάζοντας, ως συνήθως, βίντεο και φωτογραφίες δικής τους έμπνευσης.

Αναφέρουν μάλιστα πως το ελληνικό σκάφος έπαθε βλάβη και τελικά ρυμουλκήθηκε εκτός τουρκικών χωρικών υδάτων από τουρκικά σκάφη που έσπευσαν στην περιοχή.

Οι Τούρκοι και εχθές κινήθηκαν στα ίδια, έχοντας ως όργανα τη γνωστή, από τα γεγονότα του 1996, και μη εξαιρετέα Hurriyet και το κρατικό πρακτορείο Aναντολού, περιγράφοντας φανταστικές εμπλοκές στα Ίμια.

Check Also

Ρόδος: 52χρονος εκπαιδευτικός φέρεται να είχε ερωτική σχέση με 14χρονη μαθήτρια

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσει στις 10 Νοεμβρίου ένας 52χρονος εκπαιδευτικός, που …

Ελλάδα: Σε αναζωπύρωση ο κορωνοϊός – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Σε φάση αναζωπύρωσης βρίσκεται και πάλι η επιδημία κορωνοϊού, με τους επιδημιολόγους να παρακολουθούν με …