Προκαλεί ο Σουλτάνος: Όσοι μας επιτέθηκαν τους θάψαμε στο χώμα και τους ρίξαμε στη θάλασσα

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Όσοι πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας ο τουρκικός στρατός τους έθαψε στο χώμα και τους έριξε στη θάλασσα», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε απόφοιτους του πανεπιστημίου εθνικής άμυνας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Αν και δεν υπήρξε απευθείας αναφορά, οι τουρκικές εφημερίδες «Χουριέτ» και «Γενί Σαφάκ» υποστηρίζουν πως ο Ταγίπ Ερντογάν «στόχευε» την Ελλάδα στις δηλώσεις του.

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα συμφώνησε για διάλογο και μετά έκανε πίσω
«Η Ελλάδα (επειδή δεν ήταν ειλικρινής στη διαμεσολαβητική προσπάθεια του ΝΑΤΟ) μας έδειξε για ακόμη μια φορά πως δεν επιθυμεί διάλογο» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Εάν η Ελλάδα περιμένει να παραιτηθούμε των δικαιωμάτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο και να δεχτούμε τους όρους της, θα απογοητευτεί» δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» στην αγγλόφωνη έκδοσή της.

Ο Τσαβούσογλου επιτέθηκε και στη Γαλλία αξιώνοντας μάλιστα να ζητήσει συγγνώμη από την Τουρκία.

«Η συμβουλή που έχουμε για τη Γαλλία είναι ότι η υστερική συμπεριφορά δεν βοήθησε ποτέ κανέναν. Η Γαλλία γίνεται γελοία και μας προκαλεί» υπογράμμισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Στο τέλος σημείωσε πως «εμείς είμαστε ανοιχτοί για συνεργασία με κάθε χώρα της Μεσογείου».