Προηγείται ο Ρόμνεΐ με βάση νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα, για πρώτη φορά, 4 μονάδων υπέρ του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Μίτ Ρόμνει , έναντι του νυν Αμερικανού προέδρου και αντιπάλου του για την αμερικανική προεδρία Μπαράκ Ομπάμα δείχνει νέα εθνικής εμβέλειας δημοσκόπηση, που δημοσιεύει σήμερα το Κέντρο Ερευνών Pew.

Μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων, ο Ρόμνεϊ φαίνεται να απολαμβάνει του 49% των προτιμήσεων, έναντι 45% του Ομπάμα, καταγράφοντας για πρώτη φορά μία στροφή του εκλογικού σώματος προς το ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο.

Σε προηγούμενη μέτρηση του Pew, στο διάστημα 12-16 Σεπτεμβρίου, ο Ομπάμα εφέρετο να προηγείται με 51 % έναντι 42% του Ρόμνεϊ.

Η δημοφιλία του Ρόμνεϊ εκτινάχθηκε έπειτα από την καλή του απόδοση στην πρώτη τηλεοπτική προεκλογική μονομαχία των δύο υποψηφίων την περασμένη Τετάρτη.

Μέχρι πριν την αναμέτρησή τους, ο Ομπάμα διατηρούσε ένα προβάδισμα με βραχεία κεφαλή. Εν τούτοις, και παρά το αποτέλεσμα της πρώτης μονομαχίας, ο πρόεδρος διατηρεί το προβάδισμα στις κρίσιμες Πολιτείες, οι οποίες ενδέχεται να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα.