Προεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης  Κουβέλης κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του στο 3ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, που ξεκίνησε χθες τις εργασίες του, άναψε το  «πράσινο φως» για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ   ξεκαθαρίζοντας ότι οι βουλευτές του κόμματος δεν θα ψηφίσουν καμία πρόταση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σφράγισε με την ομιλία του τη στροφή του κόμματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:

«Η καταψήφιση εκ μέρους μας οποιασδήποτε πρότασης καταθέσουν οι εταίροι της κυβέρνησης για την προεδρική εκλογή πρέπει να θεωρείται με αυτές τις παραμέτρους δεδομένη».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέμεινε στην ανάγκη να αλλάξει η κυβέρνηση, να αλλάξουν οι πολιτικές σε προοδευτική κατεύθυνση με σταθερή προοδευτική πορεία της χώρας, όπως είπε χαρακτηριστικά υπερασπιζόμενος τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της ΔΗΜΑΡ. Δεν θα συμβάλουμε στην παράταση αδιέξοδων πολιτικών όπως αυτές που ακολουθούνται, είπε, τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται οι εκλογές ότι προκαλούν πολιτική αστάθεια.

«Είναι το εντεινόμενο και διογκούμενο ρεύμα δυσφορίας των πολιτών που αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση και φέρνει την πιθανότητα των εκλογών εγγύτερα», υπογράμμισε ο Φ. Κουβέλης.

Κάνοντας αυτοκριτική αναγνώρισε πολλά λάθη και αστοχίες και δήλωσε για τον εαυτό του ότι επιθυμεί να επανεκλεγεί πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να επιτευχθεί η ολική επαναφορά της στην πολιτική σκηνή και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, στην οποία συμπεριέλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ και δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού καθώς και τους Οικολόγους, στη βάση μίας προγραμματικής συμφωνίας.

Περιέγραψε, μάλιστα, το σχήμα της κυβερνητικής συνεργασίας σημειώνοντας ότι απαιτείται ισότιμη συνεργασία μεταξύ όλων των κομμάτων και όχι προσκόλληση στο πρώτο κόμμα, στέλνοντας μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει τυχόν ηγεμονισμούς. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η ΔΗΜΑΡ θα διατηρήσει την οργανωτική και πολιτική της αυτοτέλεια σε πείσμα όσων εύχονται τη διάλυσή της ή προεξοφλούν τη διάχυσή της σε άλλους πολιτικούς φορείς.

Με την ομιλία του ο Φ. Κουβέλης σφράγισε την επανασύνδεση της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ και καταχειροκροτήθηκε από το σώμα των συνέδρων όταν δήλωσε ότι το κόμμα δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.