Προειδοποίηση Μπιλ Γκέιτς: Φοβάμαι ότι οι «αρκούδες» έχουν δίκιο

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft δήλωσε πρόσφατα, ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την εκρηκτική άνοδο του πληθωρισμού, αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα ακόμη και από την πανδημία.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το δημόσιο χρέος κυμαινόταν ήδη, σε πολύ υψηλά επίπεδα ενώ, συγχρόνως, υπήρχαν και δεκάδες προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο Μπιλ Γκέιτς η περιουσία του οποίου αγγίζει τα 123 δισεκατομμύρια δολάρια, εκτιμά πως τα επιτόκια είναι πιθανό να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, γεγονός που θα οδηγήσει σε μια μεγαλύτερη οικονομική επιβράδυνση σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολλές χώρες, μάλιστα, εκ των οποίων οι ΗΠΑ, Βρετανία και Ινδία, έχουν ήδη, αρχίσει να αυξάνουν τα επιτόκια σε μια προσπάθεια να μειώσουν τον πληθωρισμό ο οποίος ωστόσο, επιταχύνεται ραγδαία από τις διεθνείς εξελίξεις.

Το ΔΝΤ μείωσε τον περασμένο μήνα τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη και εκτίμησε πως ο πληθωρισμός θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο εξαιτίας, αφενός του πολέμου στην Ουκρανία και αφετέρου, λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί σε πολλές πόλεις της Κίνας.

 

Check Also

Η ιταλική κυβέρνηση βάζει σε κλοιό ασφαλείας τους αγωγούς φυσικού αερίου

Η κυβέρνηση του απερχόμενου πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι ενίσχυσε τη ναυτική επιτήρηση και έλεγχο των αγωγών …

Γαλλία: Μείωση – έκπληξη για στον πληθωρισμό στο 6,2% τον Σεπτέμβριο…

Ο πληθωρισμός στη Γαλλία επιβραδύνθηκε απροσδόκητα την ώρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καλείται να …