Προεδρικές εκλογές 2018: Άρχισε η ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ

Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις του Γενικού Έφορου Εκλογής κ. Κύπρου Κυπριανού  στις 7:00 πμ άνοιξαν οι κάλπες σε όλα τα εκλογικά κέντρα σε Κύπρο, Ελλάδα και Βουλγαρία και άρχισε κανονικά η ψηφοφορία για την επαναληπτική εκλογή Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά και επικρατεί παντού απόλυτη τάξη και ηρεμία.

Η ψηφοφορία θα συνεχιστεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και μετά από διακοπή μίας ώρας, θα επαναρχίσει στη 1:00 μ.μ. και θα λήξει στις 6:00 μ.μ. τελική ώρα.

Οι δε ώρες ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού έχουν προσαρμοστεί, ώστε η ψηφοφορία να λήξει στις 6:00 μ.μ., ώρα Κύπρου.

Ο προεδρεύων της εκλογής μπορεί, εάν παραστεί ανάγκη, να παρατείνει τις ώρες της ψηφοφορίας σε περίπτωση όπου ψηφοφόροι βρίσκονται έξω από το εκλογικό του κέντρο για να ψηφίσουν.

Ο Γενικός Έφορος Εκλογής καλεί τους ψηφοφόρους όπως προσέλθουν στις κάλπες και ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και όλους όπως συμπεριφερθούν στο πλαίσιο που καθορίζει ο νόμος, η πολιτική δεοντολογία και ο σεβασμός προς τα θέσμια και τους πολίτες.

Υπενθυμίζει ότι η προεκλογική περίοδος έχει λήξει το βράδυ της Παρασκευής και ως εκ τούτου, δεν επιτρέπεται η αποστολή μηνυμάτων και οι όποιες πολιτικές δηλώσεις γίνονται, πρέπει να είναι εντός του θεμιτού πλαισίου.