Προεδρικές εκλογές: Δεύτερη μεγάλη δημοσκόπηση του ΡΙΚ

Προεδρικές εκλογές: Δεύτερη μεγάλη δημοσκόπηση του ΡΙΚ

Το ΡΙΚ ενόψει των Προεδρικών Εκλογών, παρουσίασε τη δεύτερη μεγάλη παγκύπρια έρευνα πολιτικής κουλτούρας και εκλογικής συμπεριφοράς.

Στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο των εκλογών, ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξασφαλίζει ποσοστό 30%, ο Αβέρωφ Νεοφύτου 20,5% και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης 17,5 %.

Τα ποσοστά που εξασφαλίζουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι:

Αχιλλέας Δημητριάδης 3.5%, Χρίστος Χρίστου 3%, Γιώργος Κολοκασίδης 1%, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης 1% και Μάριος Ηλιάδης 0,5%.

Στα σενάρια για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, σε περίπτωση εκλογικής αναμέτρησης Νίκου Χριστοδουλίδη και Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κύριος Χριστοδουλίδης εξασφαλίζει 43,5% και ο Αβέρωφ Νεοφύτου 24%.

Στην πρώτη δημοσκόπηση του περασμένου Οκτωβρίου, το ποσοστό του Νίκου Χριστοδουλίδη ήταν 45,5% και του Αβέρωφ Νεοφύτου 23%.

Στο σενάριο εκλογικής αναμέτρησης Χριστοδουλίδη – Μαυρογιάνη, ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξασφαλίζει 46% και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης 24%.

Στην πρώτη δημοσκόπηση, το ποσοστό του Νίκου Χριστοδουλίδη ήταν 48% και του Ανδρέα Μαυρογιάννη 21,5%.

Στο σενάριο εκλογικής αναμέτρησης Αβέρωφ Νεοφύτου – Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο κύριος Νεοφύτου εξασφαλίζει 32% και ο κύριος Μαυρογιάννης 31,5%.

Στην πρώτη δημοσκόπηση τα ποσοστά ήταν 32,5% για τον Αβέρωφ Νεοφύτου και 32% για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Στην παράσταση νίκης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξασφαλίζει 46%, ο Αβέρωφ Νεοφύτου 24% και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης 11%.

Στην πρώτη δημοσκόπηση τα ποσοστά ήταν 49% για τον Νίκο Χριστοδουλίδη, 23% για τον Αβέρωφ Νεοφύτου και 9% για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Η έρευνα ήταν παγκύπρια και πραγματοποιήθηκε απο τις 3 εως τις 13 Νοεμβρίου απο την εταιρεία “Cypronetwork”, με τη συμμετοχή 1.247 ατόμων, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

Πηγή: Riknews.eu