Προεδρία: Κοινή γραμμή πλεύσης Ελλάδας – Κύπρου

Σε ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας, επιβρβαίωσε τη κοινή γραμμή πλεύσης Ελλάδας Κύπρου ως προς την επιτευξη λύσης καθώς και για τη διασφάλιση ενεργιακών σχεδιασμών της Κ.Δ. 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα. Στη συνάντηση συζήτησαν εν εκτάσει την παρούσα φάση του Κυπριακού ενόψει της άφιξης της κας Τζέιν Λουτ, αλλά και της επικείμενης συνάντησης του Πρωθυπουργού της Ελλάδας με τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε η κοινή γραμμή πλεύσης ως προς τους περαιτέρω χειρισμούς και έγινε συντονισμός με απώτερο στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων για επίτευξη μιας λύσης που θα βασίζεται στα ψηφίσματα και τις αποφάσεις των Η.Ε., καθώς και τις βασικές αρχές και τις αξίες της Ε.Ε., και η οποία θα οδηγεί σε ένα λειτουργικό και βιώσιμο κράτος, χωρίς εγγυητικά ή παρεμβατικά δικαιώματα και εξαρτήσεις από τρίτους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την αποφασιστικότητα του να συμβάλει θετικά στη διαμόρφωση των όρων αναφοράς, προκειμένου να επαναρχίσουν το συντομότερο δυνατόν δημιουργικές συνομιλίες που θα φέρουν ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια για όλους τους πολίτες, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τους τρόπους διασφάλισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των ενεργειακών σχεδιασμών εντός της Α.Ο.Ζ. της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η συζήτηση επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την ταύτιση θέσεων, αλλά και τη στενότατη συνεργασία μεταξύ της Κυπριακής και της Ελληνικής Κυβέρνησης.