Προδρόμου: 60 μέρες πριν τις εκλογές δεν είναι ακόμα καθαρό πού στέκεται ο Ν. Παπαδόπουλος

“Γίνεται συζήτηση για αναφορά του Αρχιεπισκόπου στη λύση του Κυπριακού. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας μπορεί βεβαίως να έχει τις απόψεις του. Δεν είναι όμως υποψήφιος ούτε και κρίνεται στις προεδρικές εκλογές” αναφέρει σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου.

Σημειώνει παράλληλα πως “οι πολίτες πρέπει να ξέρουν και να μπορεί να κρίνουν τι λένε οι υποψήφιοι που επιδιώκουν να οδηγήσουν τη χώρα και την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.Για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη οι πολίτες γνωρίζουν. Ξέρουν καλά ότι επιδιώκει αποφασιστική διαπραγμάτευση, στη βάση των παραμέτρων των Η.Ε., διεκδικώντας μια συμφωνία που θα μπορεί να είναι αποδεκτή και που θα κατοχυρώνει συνθήκες ασφάλειας για την Κύπρο και τους Κυπρίους, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικό στρατό”.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι “εξήντα μέρες πριν την ώρα της κάλπης δεν είναι όμως ακόμα καθαρό τι πρεσβεύει ο κ.Νικόλας Παπαδόπουλος. Επιδιώκει μια διαπραγμάτευση, στο πλαίσιο των Η.Ε., όπως έκαναν πρόεδροι της χώρας, είτε ο Τάσσος Παπαδόπουλος είτε τώρα ο Νίκος Αναστασιάδης; Ή άραγε το νέο που θέλει να φέρει είναι εκείνο που διακήρυξε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, δηλαδή να εγκαταλείψει το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και, έτσι, να μην είναι δυνατό να γίνει διαπραγμάτευση;”,

“Η διγλωσσία στο επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου μπορεί να τους εξυπηρετεί για να κάνουν προεκλογικό. Σίγουρα όμως δεν μπορεί να ισχύσει ως πραγματική προσέγγιση στο εθνικό πρόβλημα και απέναντι στην τουρκική κατοχή” καταλήγει.