Προδρόμου: Πολλαπλά τα οφέλη της επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στην Ρωσία

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε  πως “τα οφέλη της επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στην Ρωσία είναι πολλαπλά”.

“Ολοκληρώνεται μια πολύ σημαντική και παραγωγική επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρωσία. Είναι μια στρατηγικής σημασίας επίσκεψη, στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής του Προέδρου Αναστασιάδη. Στρατηγικής σημασίας διότι η Κύπρος σήμερα, πατώντας στερεά στις πολύτιμες σχέσεις και τη στήριξη που έχει ως κράτος-μέλος της Ε.Ε., αξιοποιεί τις πολύ καλές σχέσεις και με τις δυο μεγάλες δυνάμεις του κόσμου και έτσι ο Πρόεδρος προωθεί τον κύριο στρατηγικό στόχο μας που είναι η εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό για τερματισμό της τουρκικής κατοχής” σημείωσε.

Παράλληλα επισήμανε πως “κατά την επίσκεψη αυτή, βασισμένος στις στενές διαχρονικές σχέσεις και το θετικό ρόλο της Ρωσίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τον Πρόεδρο Β.Πούτιν να είναι και η Ρωσία -όπως και τα άλλα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας- παρούσα σε μια επόμενη Διάσκεψη των Η.Ε. για την Κύπρο. Ενώ είχε την ευκαιρία να ζητήσει να περάσει η Ρωσία μηνύματα στην Τουρκία με στόχο να αλλάξει η αδιάλλακτη στάση της η οποία εμποδίζει μια αποδεκτή συμφωνία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης υπογράφτηκαν, εξάλλου, σημαντικές διμερείς συμφωνίες με αμοιβαίο όφελος για τις δυο χώρες, σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.”

“Ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας και των ραγδαία αναπτυσσόμενων διμερών οικονομικών σχέσεων, η επίσκεψη φέρνει πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Τόσο στον τομέα της ενθάρρυνσης και διευκόλυνσης ρωσικών επενδύσεων στην Κύπρο, όσο και στον τομέα αποφυγής της διπλής φορολογίας, αλλά και για το στόχο αύξησης του αριθμού των Ρώσων τουριστών στην Κύπρο σε ένα εκατομμύριο τον επόμενο χρόνο, μετά και τη φετινή επίδοση-ρεκόρ” αναφέρει.

Τέλος κατέληξε λέγοντα πως “τη μόνιμη συνεργασία καθιερώνει και στερεώνει εξάλλου η Κοινή Διακήρυξη για συνεργασία στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας των δυο χωρών”.