Προδρόμου: Ο ΔΗΣΥ είναι η πρώτη πολιτική δύναμη και εκεί όπου χρειάζεται θα είναι και ο ρυθμιστής

Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου ΔΗΣΥ, Πρόδρομου Προδρόμου με θέμα τις συμπεριφορές και πολιτικές πρακτικές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Βουλής.  

Η εκκίνηση της νέας Βουλής και τα όσα έγιναν σχετικά με την εκλογή του προέδρου του σώματος, επιβάλλουν να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

ΤΟ ΑΚΕΛ

1. Παρουσιάστηκε όλες αυτές τις μέρες με μια μονολιθική θέση. Πρόβαλε τον γενικό γραμματέα του και αρνήθηκε να συζητήσει μαζί μας. Ο γενικός γραμματέας και κανείς άλλος! Δεν συζήτησαν σε καμία στιγμή ο,τιδήποτε άλλο. Γι’αυτό, ας μην προκαλούν!

2. Μιλούν τώρα για θεσμούς και για «παρέμβαση» του Προέδρου. Μα αν υπήρξε «παρέμβαση», ο κ. Άντρος Κυπριανού ήταν μέρος αυτής! Εδώ και μέρες ακούμε δημοσιογράφους να επιμένουν ότι ο γενικός γραμματέας συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αντάλλαξαν απόψεις και προτάσεις υπήρξαν. Γιατί ο Άντρος Κυπριανού δεν κατήγγειλε παρέμβαση; Γιατί το θυμήθηκαν μόνο μετά την εκλογή του Προέδρου της Βουλής και αφού είδαν το αποτέλεσμα;

3. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός κλήθηκε να κάνει υπέρβαση. Είτε τον Δ.Συλλούρη είτε τον Α.Κυπριανού. Δηλαδή αν ήταν υπέρβασή μας ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ θα ήταν εντάξει, αλλά τώρα που είναι ο Δ.Συλλούρης βρίσκουν πρόβλημα;

Ο “ΚΕΝΤΡΩΟΣ” ΚΑΙ Ο ¨ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΧΩΡΟΣ”

Μας παρουσιάζεται πάλι –μόνο μετά τις εκλογές, όχι πριν- ένα ετερόκλητο άθροισμα που το ονομάζουν “κεντρώο χώρο”. Δικαίωμά τους, βέβαια.

Ωστόσο, ας εξετάσουμε τις πλείστες θέσεις και απόψεις των μικρότερων κομμάτων αυτής της συνάθροισης. Ακόμα και πέραν από το Κυπριακό, σε κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα…

Μπορούμε να μιλάμε για “κεντρώα πολιτική”; Συναντούμε άραγε κάποια μετριοπάθεια; Όχι. Ουδεμία σχέση! Δεν είναι κεντρώες, αλλά ακραίες θέσεις που ακούμε.

ΤΟ ΔΗΚΟ

Δικαιολογείται άραγε το ΔΗΚΟ, με 14%, να θεωρεί ότι περίπου κυβερνά την Κύπρο και ότι ανεβάζει και κατεβάζει πρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Δικαιούται το ΔΗΚΟ να αξιώνει ρόλο ρυθμιστή και να μην είναι θεμιτό το ΔΗΣΥ να κάνει τις επιλογές του;

Δικαιούται το ΔΗΚΟ να κάνει τέτοιους σχεδιασμούς, αλλά το πρώτο κόμμα απαιτούν να μένει με σταυρωμένα τα χέρια;

Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ είναι η πρώτη πολιτική δύναμη και συνεπώς καθορίζει τα πράγματα. Ας μην παρεξηγείται η διάθεσή μας για συνεργασίες και συναίνεση.

Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ είναι η πρώτη πολιτική δύναμη και εκεί όπου χρειάζεται θα είναι και ο ρυθμιστής.

Έτσι έπρεπε να γίνει και αυτό συνέβηκε και για την προεδρία της Βουλής.