Προδρόμου: Οι προτάσεις γιγαντοαφίσες του Ν. Παπαδόπουλου

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου τοποθετήθηκε στους ισχυρισμούς του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατία, Νικόλα Παπαδόπουλου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Προδρόμου “σπάντηση στους ισχυρισμούς του υποψηφίου κ.Νικόλα Παπαδόπουλου δίνουν τα ίδια τα γεγονότα. Η διακυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη, δημιουργώντας συνεχώς μεγαλύτερα περιθώρια, διορθώνει συνέπειες της μεγάλης κρίσης και με τις πολιτικές της αποκαθιστά ομάδες του πληθυσμού για τις οποίες υπάρχει κοινωνική ευαιαθησία”.

“Η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, μεταξύ άλλων:

  • Μόλις δημιούργησε στο κράτος περιθώριο, προσθέτει 165 εκατ. στα πρώτα 300 εκατ. που ήδη διέθεσε για αποκατάσταση των Ταμείων Προνοίας που υπέστησαν ζημιές το 2013.
  • Έχει αποκαταστήσει πολλές χιλιάδες συμπολίτες μας για τους οποίους δεν υπήρχε καμία κοινωνική πρόνοια, εντάσσοντάς τους στο νέο σύστημα του Εγγυημένου Εισοδήματος για το οποίο το 2018 προϋπολογίζει € 408,7 εκατ.
  • την κοινωνική πολιτική με αύξηση των παροχών Κοινωνικής Πρόνοιας στον Προϋπολογισμό από € 28,6 εκατ. το 2017 σε 31,4 εκατ. 2018.
  • Προχώρησε σε αποκατάσταση των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπως ήταν η δέσμευση, καταργώντας την Έκτακτη Εισφορά.
  • Έχει αποκαταστήσει τους νοσηλευτές στο Δημόσιο, υλοποιώντας δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης για την αναβάθμιση τους σε επαγγελματικές κλίμακες.
  • Αποκαθιστά μισθολογικά τους γιατρούς στον κρατικό τομέα από την πρώτη του χρόνου.
    Αποκαθιστά τις δυνατότητες ανέλιξης των στελεχών της Εθνικής Φρουράς καταρτίζοντας μετά από πολλά χρόνια τους απαραίτητους Κανονισμούς.
  • Αποκαθιστά τις απολαβές των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα μέσα από συμφωνία με τη συνδικαλιστική πλευρά για περιορισμό στο πλαίσιο της ευρύτερης οικονομικής ανάπτυξης.
  • Προχωρεί σε μια πρώτη αποκατάσταση της ΑΤΑ στον ιδιωτικό τομέα με δική της πρωτοβουλία και μετά από συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.
  • Όχι μόνο αποκατέστησε τη φορολογία ακινήτων στην προ Μνημονονίου κατάσταση, αλλά την κατάργησε εντελώς.
  • Αποκατέστησε μόλις πρόσφατα την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των φοιτητών.
  • Έχει αποκαταστήσει το επίδομα μάνας για τις πολύτεκνες μητέρες.
    Προχωρά τώρα σε μερική αποκατάσταση των ομάδων που έχουν πληγεί από τις επιβεβλημένες αποφάσεις του 2013, αναλόγως των δυνατοτήτων που δημιουργούνται στα επόμενα χρόνια”.

Την ίδια στιγμή σην ανακοίνωση του, ο κ. Προδρόμου σημειώνει πως “η αλήθεια είναι ότι ο κ.Νικόλας Παπαδόπουλος δεν έχει πολιτική να προτείνει. Αρκείται να δίνει αόριστες υποσχέσεις και να τάζει περισσότερα! Όπως και για το Κυπριακό που υπόσχεται ότι θα φέρει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα χωρίς διαπραγμάτευση”.

“Η επιμονή του Ν.Παπαδόπουλου να τραβά την προσοχή σε προτάσεις-υποσχέσεις που για δεύτερη φορά, όπως και πέρσι στις βουλευτικές, θυμάται να κάνει παραμονή εκλογών εκθέτει μόνο τον ίδιο” τονίζει.

“Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ως πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για χρόνια είναι: γιατί αντί να βάλει κάποια νομοθετική ή άλλη πρόταση το 2014, 2015 ή 2016, προτίμησε να τις βάζει σε γιγαντοαφίσες στους δρόμους τον Απρίλιο 2016, παραμονές των βουλευτικών εκλογών; Το ίδιο προσπαθεί να κάνει και τώρα, φέρνοντας τις προτάσεις-γιγαντοαφίσα από το 2016 στο 2018” καταλήγει ο κ. Προδρόμου.