Προδρόμου: Να διερευνηθούν πληροφορίες και στοιχεία από τα «Paradise Papers»

Ο εκπρόσωπος Τύπου το ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρθηκε στη “δημόσια συζήτηση που γίνεται γύρω από τα «Paradise Papers» επαναλαμβάνοντας για ακόμα μια φορά “την πάγια θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού από τότε που ξεκίνησαν ανάλογες συζητήσεις με τη «λίστα Λαγκάρντ»:

“Θέση μας είναι ότι πρέπει να γίνει πλήρης διερεύνηση και αξιοποίηση των όποιων στοιχείων προκύπτουν, στην κατεύθυνση της πάταξης της φοροδιαφυγής, με κάθε αυστηρότητα. Οι φορολογικές αρχές της Δημοκρατίας θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν και τα «Paradise Papers», αλλά ακόμα μέχρι και «Hell Papers» αν υπάρξουν, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητά τους.

Υπενθυμίζουμε, με την ευκαιρία, ότι τέτοιες έκτακτες ή και περιστασιακές πηγές πληροφοριών μπορεί και πρέπει να αξιοποιούνται από τις φορολογικές αρχές, όμως η πραγματική λύση θα είναι η αποτελεσματικότερη λειτουργία των φορολογικών δομών του κράτους. Γι’αυτό προσβλέπουμε στην αξιοποίηση της αναμορφωμένης και εξορθολογισμένης οργανωτικής δομής των αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών και των πρόσθετων εργαλείων που έχει θέσει η Κυβέρνησή μας στη διάθεσή τους τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να περιοριστεί και η φοροαποφυγή και η φοροδιαφυγή.

Μια κυβέρνηση που έχει βάλει τάξη στα δημόσια οικονομικά και για πρώτη φορά στην οικονομική ιστορία της Κύπρου δημιουργεί προϋποθέσεις για μόνιμη δημοσιονομική ισορροπία, που αποδίδει μάλιστα και πλεονάσματα, έχει ως προτεραιότητα τη φορολογική ευταξία.

Η κυβέρνηση του προέδρου Αναστασιάδη έχει αποδείξει ότι μπορεί να μεριμνά και να διασφαλίζει τη δημοσιονομική σταθερότητα και γι’αυτό το λόγο δεν συμβιβάζεται με φαινόμενα όπως η φοροδιαφυγή”.