Προδρόμου: Η Κύπρος έχει σχέδιο ανάπτυξης, δημιουργίας και προόδου

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρθηκε στον Προϋπολογισμό του 2018.

“Με τον Προϋπολογισμό του 2018 και το Στρατηγικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής 2018-20 που συζητούνται αυτές τις μέρες στη Βουλή, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης καταθέτει πρόγραμμα για τη συνέχεια και την ενίσχυση της ισορροπημένης αναπτυξιακής πορείας στα επόμενα χρόνια” σημείωσε ο κ. Προδρόμου.

Την ίδια στιγμή τόνισε πως “ένα οικονομικό πρόγραμμα το οποίο μέσα από ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας επιτρέπει τη μείωση της ανεργίας και βελτιώνει τις παραγωγικές επιδόσεις της οικονομία και τα εισοδήματα των νοικοκυριών”.

“Ένα οικονομικό πρόγραμμα που μέσα από σημαντικά πλεονάσματα, επιτρέπει στον Πρόεδρο της χώρας και στην Κυβέρνηση να σχεδιάζει και να εφαρμόζει πολιτικές με τις οποίες μεταφέρονται στους πολίτες οι καρποί της ανάπτυξης. Το 2018 θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που το κράτος θα παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα. Ενώ καταγράφει το τρίτο κατά συνέχεια δημοσιονομικό πλεόνασμα. Οι επιδόσεις αυτές που επιτρέπουν τη συνεχή μείωση του δημόσιου χρέους, συνδυάζονται με δαπάνες του κράτους για επωφελείς κοινωνικές και άλλες πολιτικές” είπε ο κ. Προδρόμου

Όπως συμβαίνει, συνεχίζει, “και με το ρυθμό ανάπτυξης που τα τελευταία τρία χρόνια δεν είναι απλώς θετικός, αλλά είναι και επιταχυνόμενος και φέτος θα ξεπεράσει το 4%, έτσι και το δημοσιονομικό πλεόνασμα της οικονομικής πολιτικής του Προέδρου Αναστασιάδη βαίνει αυξανόμενο”.

“Η χώρα έχει μπει σε μια εποχή ανάπτυξης που δημιουργεί τις προϋποθέσεις ευημερίας για τους ανθρώπους και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των τελευταίων προβλημάτων που μας κληροδοτήθηκαν από την οξύτατη κρίση στις αρχές της δεκαετίας” καταλήγει.