Προδρόμου: Η απόφαση του ΔΗΣΥ για το Δήμο Λεμεσού δεν είναι κάτι ιδιαίτερο

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε ότι η απόφαση για στήριξη του Νίκου Νικολαΐδη για τη δημαρχία της Λεμεσού δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο και μοναδικό, καθώς ανάλογες αποφάσεις στήριξης ανεξάρτητων υποψηφίων ενώ υπήρχε ενδιαφέρον και από κομματικά στελέχη, λήφθηκαν και σε άλλους Δήμους.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου, είπε επίσης  πως οι Δημοτικές Εκλογές δεν αποτελούν ευκαιρία για κομματική αντιπαράθεση, ούτε για ανάδειξη μόνο κομματικών στελεχών.

Χθες είπε  ο κ. Προδρόμου το ΠΓ του ΔΗΣΥ πήρε τις αποφάσεις για τους υποψήφιους που θα στηρίξει στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, για όλους σχεδόν τους Δήμους με εξαίρεση τους κατεχόμενους.

Όπως είπε, του Πολιτικού Γραφείου προηγήθηκε μια διαδικασία κατά την οποία δεκάδες ενδιαφερομένων για να ήταν υποψήφιοι Δήμαρχοι συναντήθηκαν με το Εκτελεστικό Γραφείο, ενώ στη συνέχεια το Πολιτικό Γραφείο πήρε τις τελικές αποφάσεις με γνώμονα ότι στις Δημοτικές Εκλογές τον πρώτο και κύριο λόγο έχουν οι τοπικές κοινωνίες. “Το κριτήριο μας ήταν να προτείνουμε υποψηφιότητες που μπορούν να ικανοποιήσουν τα κριτήρια και τις ιδιαίτερες συνθήκες στις διάφορες τοπικές κοινωνίες”, είπε.

Ο κ. Προδρόμου είπε στις αποφάσεις του ΔΗΣΥ για υποψήφιους Δημάρχους συμπεριλαμβάνονται κομματικά στελέχη, ανεξάρτητες υποψηφιότητες αλλά και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προέρχονται από άλλους κομματικούς χώρους και παρατάξεις και που στηρίζονται και από άλλα κόμματα, όπως άτομα της Αριστεράς, των σοσιαλιστών και του κεντρώου χώρου. Σημείωσε την ιδιορρυθμία του Δήμου Παραλιμνίου όπου ο ΔΗΣΥ καλεί τους ψηφοφόρους να στηρίξουν μια από τις υποψηφιότητες του νυν Δημάρχου Θεόδωρου Πυρίλλη και του στελέχους του κόμματος Γιώργου Νικολέττου.

Όπως είπε, οι Δημοτικές Εκλογές δεν είναι η ευκαιρία για κομματική αντιπαράθεση, ούτε για κομματικά στελέχη μόνον.

Ερωτηθείς για την περίπτωση της Λεμεσού, ο κ. Προδρόμου είπε πως από τη συνεδρία του ΠΓ δεν αποχώρησε κανένας, και σημείωσε πως η απόφαση για στήριξη του Νίκου Νικολαΐδη της ΕΔΕΚ δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο καθώς ανάλογη απόφαση λήφθηκε και σε άλλους Δήμους όπως στη Λάρνακα. “Όπου κρίθηκε και ζυγίστηκαν τα δεδομένα ότι ο ΔΗΣΥ θα ήταν πιο χρήσιμος και περισσότερο συμβατός με τις τάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης να προκρίνει μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, το έπραξε”, είπε.