Προβλήματα οικοδομικής βιομηχανίας συζήτησαν ΟΣΕΟΚ-ΑΚΕΛ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικοδομική βιομηχανία εξαιτίας της κρίσης συζήτησαν το πρωί αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ) με την ηγεσία του ΑΚΕΛ στα γραφεία του κόμματος. Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Κώστα Ρουσιά, κατέθεσε τις απόψεις και τις εισηγήσεις της στην ηγεσία του ΑΚΕΛ.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουσιά, πρέπει να αρχίσουν τα έργα που είναι ώριμα, να υπάρξει άμεση μείωση των επιτοκίων και άρση των τραπεζικών περιορισμών.

Για τις πολεοδομικές ζώνες είπε ότι εφόσον θεωρούνται εθνικός πλούτος , πρέπει να κατανεμηθούν σε ολόκληρο το λαό και η αίτηση καθώς και η ημερομηνία έναρξης των έργων να έχουν ημερομηνία λήξης. «Να μην τα αφήσουμε (τα έργα) να ξεκινήσουν ύστερα από τρία χρόνια αλλά άμεσα, αφού είναι ψηλό το ρίσκο σήμερα να δοθούν και πιο ψηλά κίνητρα τα οποία κίνητρα δεν προϋποθέτουν κανένα οικονομικό κόστος, το κόστος θα προέλθει από ιδιώτες», σημείωσε.

Μίλησε ακόμη για την ανάγκη να δοθούν και φορολογικά κίνητρα όπως μετά την εισβολή τα οποία και θα βοηθήσουν ώστε ο κλάδος να ανακάμψει και να αντιμετωπιστεί και η ανεργία.