Προβλήματα από τον καύσωνα στη Βρετανία

Πυρκαγιές σε εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση προκαλεί στο ευρύτερο Λονδίνο το πιο μεγάλο σε διάρκεια κύμα καύσωνα εδώ και επτά χρόνια, το οποίο οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα συνεχιστεί έως τουλάχιστον το τέλος του μήνα.

120 πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στο Γουάνστεντ, ανατολικά της βρετανικής πρωτεύουσας. Συνολικά το πρώτο μισό του Ιουλίου η πυροσβεστική υπηρεσία έχει αντιμετωπίσει κατά μέσο όρο 21 πυρκαγιές την ημέρα. Από τις αρχές του Ιουλίου έχουν εκδηλωθεί 1010 πυρκαγιές διαφόρων μεγεθών, αριθμός διπλάσιος από τον αντίστοιχο περσινό.

Οι θερμοκρασίες στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία, αλλά και σε ορισμένες άλλες περιοχές της Βρετανίας έχουν φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου, με προγνώσεις να μιλούν ακόμα και για 35 βαθμούς, θερμοκρασίες ασυνήθιστες για τα βρετανικά νησιά.

Οι αρχές έχουν κηρύξει συναγερμό για τη δημόσια υγεία σε αρκετές περιοχές συνιστώντας προσοχή, ιδίως για τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού. Ο τραγικός απολογισμός των θανάτων που πιστεύεται ότι συνδέονται με τις υψηλές θερμοκρασίες έχει ανέλθει σε 760.

Προβλήματα εξακολουθούν να καταγράφονται και στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, με την άσφαλτο να έχει λιώσει σε ορισμένα σημεία και ράγες τρένων να έχουν κυρτώσει.