Πρεμιέρα του Opel Monza Concept

Το πρωτότυπο Opel Monza Concept, το οποίο θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (12-22 Σεπτεμβρίου) αποκαλύπτει κάποιες από τις μελλοντικές προθέσεις της γερμανικής εταιρείας.

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι η οικονομία καυσίμου και η συνδεσιμότητα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων για την εξέλιξη της επόμενης γενιάς των μοντέλων της Opel.

Αυτές οι αξίες εκφράζονται μέσω της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της μάρκας η οποία ονομάστηκε «Η Γλυπτική Τέχνη Συναντά τη Γερμανική Ακρίβεια». Επισημαίνεται ότι οι γραμμές του αμαξώματος αποπνέουν περισσότερο την αίσθηση ενός ευκίνητου αθλητή παρά την εικόνα της απόλυτης μυϊκής δύναμης.

Μεταξύ των Ευρωπαίων κατασκευαστών αυτοκινήτων, η Opel έχει την πιο μακροχρόνια παράδοση στην παρουσίαση πρωτοτύπων αυτοκινήτων με φουτουριστικές και καινοτόμες φιλοσοφίες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ΙΑΑ. Μπορεί η μάρκα να μην παρουσιάζει κάποιο νέο πρωτότυπο σε όλα τα ΙΑΑ, όμως πολλά από αυτά αντιπροσωπεύουν σημαντικά ορόσημα που εκφράζουν ή προαναγγέλλουν νέες τάσεις.

Ακολούθουν μερικά από τα σημαντικότερα πρωτότυπα της μάρκας που έκαναν την πρεμιέρα τους στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τις πέντε τελευταίες δεκαετίες:

– Το πρώτο πρωτότυπο αυτοκίνητο της ιστορίας προήλθε από τη μητρική εταιρία της Opel, τη GM. Το 1938, η GM Design κατασκεύασε τη Buick Y-Job, ένα όχημα το οποίο δεν προοριζόταν για μαζική παραγωγή, αλλά για την προβολή νέων τεχνολογιών και σχεδιαστικών φιλοσοφιών.

– Το Experimental GT έκανε την πρεμιέρα του στο IAA της Φρανκφούρτης το 1965. Λανσάρισε νέα τάση ως ένα προσιτό, σπορ αυτοκίνητο.

– Το 1969 παρουσίασε το CD στο IAA, ένα Gran Turismo βασισμένο στην τεχνολογία του Diplomat.

– Το Opel GT2 εμφανίστηκε το 1975 και διακρίθηκε για το φουτουριστικό, σφηνοειδές σχήμα και τις συρόμενες πόρτες του.

– Το 2003 παρουσίασε μία νέα φιλοσοφία αυτοκινήτου με το Insignia. Η σχεδιαστική γλώσσα του ,όπως και στο Monza Concept. είχε σημαντική επίδραση στα επόμενα μοντέλα μαζικής παραγωγής της Opel.

– Το 2007 το Opel Flextreme Concept, ήταν ο προπομπός στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης με την αρχιτεκτονική E-Flex.