Πραγματική στήριξη στον προσφυγικό κόσμο, προνοούν οι προτάσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου

Τα Μέτρα Στήριξης του προσφυγικού κόσμου, που εξήγγειλε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος, αποσκοπούν στην άμβλυνση των συνεπειών που υπέστησαν οι πρόσφυγες, ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής, αλλά και στην ενίσχυση του αγωνιστικού φρονήματος του προσφυγικού κόσμου, έτσι ώστε να αποτραπεί η ύπουλη μεθόδευση του κατοχικού καθεστώτος να παραπλανήσει τους πρόσφυγες και να επιτύχει ξεπούλημα των περιουσιών στην κατεχόμενη Κύπρο.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος προτείνει:

• Δημιουργία Ταμείου Στήριξης Ιδιοκτητών Κατεχόμενων Περιουσιών με τη δυνατότητα ετήσιας στήριξης, ως μέρος της οφειλόμενης αποζημίωσης για την απώλεια χρήσης, κάρπωσης ή εκμετάλλευσης της γης τους.
• Να δοθεί το δικαίωμα αξιοποίησης και πώλησης του Συντελεστή Δόμησης των περιουσιών στα κατεχόμενα, με βάση την αξία της ιδιοκτησίας – είτε από τον ίδιο τον πρόσφυγα, είτε από τους νόμιμους κληρονόμους του.
• Επαναφορά προσφυγικών προγραμμάτων του κρατικού προϋπολογισμού στα επίπεδα προ της οικονομικής κρίσεως.
• Επαναφορά των στεγαστικών σχεδίων Διαχωρισμού Οικοπέδων και παραχώρηση τους ως αντιστάθμισμα σε όσους μένουν σε Τουρκοκυπριακά σπίτια ή όταν το σπίτι που ανήγειραν δεν μπορεί να τιτλοποιηθεί.
• Την παραχώρηση μακροχρόνιας μίσθωσης σε πρόσφυγες που διαμένουν σε τ/κ γη, την οποία μίσθωση θα μπορούν να μεταβιβάσουν στα παιδιά τους ή και να την πουλήσουν.
• Επαναδιανομή Τ/Κ γης στην ορθή βάση στους πρόσφυγες βάση επαγγέλματος, ιδιοκτησίας και εισοδηματικών κριτηρίων. Ταυτόχρονα θα διερευνηθούν και θα επανεξεταστούν όλες οι περιπτώσεις κατοχής οικίας ή διαμερίσματος σε προσφυγικούς οικισμούς, αυτοστεγάσεις ή σε Τ/Κ περιουσίες από μη πρόσφυγες ή μη δικαιούχους.

Τα μέτρα είναι συγκεκριμένα, υλοποιήσιμα και μπορούν να εφαρμοστούν σύντομα.

Στόχος του Νικόλα Παπαδόπουλου και των δυνάμεων της Αλλαγής είναι η πραγματική στήριξη του κομματιού του πληθυσμού, που έχασε τα πάντα και πλήγηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, από την τουρκική εισβολή.