Πρίγκιπας Αλβέρτος και Σαρλίν του Μονακό: Επέτειος γάμου σε… διαφορετικές ηπείρους!

«Μακριά και αγαπημένοι» γιορτάζουν την 10η επέτειο του γάμου τους ο 63χρονος πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και η 43χρονη πριγκίπισσα Σαρλίν. Εδώ και μερικούς μήνες ο Αλβέρτος έχει μείνει μόνος με τα 6χρονα δίδυμα παιδιά του ζεύγους στο πριγκιπάτο ενώ η γοητευτική Σαρλίν βρίσκεται στην γενέτειρά της, Νότιο Αφρική.

«Ξέχασε την επέτειο του γάμου τους;», αναρωτιέται σε σχετικό δημοσίευμα το γαλλικό περιοδικό Gala, αφού η πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης ανήμερα της 10ης επετείου του γάμου της με τον Μονεγάσκο γαλαζοαίματο αντί για ευχές στον σύζυγό της, ανέβασε στο λογαριασμό της στο Instagram μια φωτογραφία και ένα βίντεο ενός θηλυκού ρινόκερου με το μικρό του και έγραψε στη λεζάντα: «Μητέρα και μωρό είναι καλά».

Αν και η ανάρτηση συνάδει με το έργο της πριγκίπισσας για τη διατήρηση της άγριας ζωής και την προστασία των ρινόκερων από τους λαθροθήρες της Νοτίου Αφρικής, προκαλεί ερωτηματικά η απουσία μιας ανάρτησης που να αναφέρεται στην επέτειο γάμου με τον Αλβέρτο. Πάντως, πριν μερικές ημέρες η Σαρλίν ανέβασε στο Instagram απόσπασμα από βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Πέμπτης το παλάτι, με αφορμή τα 10 χρόνια γάμου του πριγκιπικού ζεύγους. Στο βίντεο παρουσιάζεται η πρώτη γνωριμία του ζεύγους και η κοινή οικογενειακή ζωή μαζί με τα δίδυμα Ζακ και Γκαμπριέλα. «Ευτυχισμένη επέτειο γάμου. Σε ευχαριστώ για τα δύο παιδιά μας», είχε γράψει η Σαρλίν στη λεζάντα.

Σε παλαιότερη ανάρτηση η πριγκίπισσα Σαρλίν ανέβασε φωτογραφίες από σαφάρι του Αλβέρτου με τα παιδιά τους στη Νότιο Αφρική, γεγονός που αποδεικνύει πως ο πρίγκιπας και τα δίδυμα την είχαν επισκεφθεί στην πατρίδα της. Πριν μία εβδομάδα δόθηκε στη δημοσιότητα επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου της Σαρλίν η οποία αναφέρει: «Αυτή τη χρονιά θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα είμαι μαζί με τον σύζυγό μου στην επέτειό μας τον Ιούλιο. Αυτό είναι δύσκολο και με λυπεί». Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η πριγκίπισσα ταλαιπωρείται από σοβαρή λοίμωξη ωτορινολαρυγγικής μορφής, η οποία την εμποδίζει να ταξιδέψει.

Προβληματισμένη με τον γάμο της τους τελευταίους μήνες η Σαρλίν

Η Σαρλίν γνώρισε για πρώτη φορά τον πρίγκιπα Αλβέρτο το 2000 στους αγώνες κολύμβησης Mare Nostrum στο Μόντε Κάρλο. Εκείνη την περίοδο ο Αλβέρτος ήταν διάδοχος του θρόνου και είχε προσφέρει ένα μπουκέτο λουλούδια στην όμορφη αθλήτρια από τη Νότιο Αφρική. Το 2006 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τορίνο Σαρλίν και Αλβέρτος έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους επίσημα ως ζευγάρι. Την 1η Ιουλίου του 2011 η Σαρλίν ένωσε τη ζωή της με τον πρίγκιπα του Μονακό. Το 2014 γεννήθηκαν τα δύο παιδιά τους, ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Ζακ και η πριγκίπισσα Γκαμπριέλα.

Η απουσία της Σαρλίν από την επέτειο του γάμου της δημιουργεί ερωτηματικά και δίνει τροφή στις φήμες, που τους τελευταίους μήνες την θέλουν προβληματισμένη με τον γάμο της. Στα μέσα Δεκεμβρίου η Σαρλίν εμφανίστηκε σε χριστουγεννιάτικη γιορτή του πριγκιπάτου με ξυρισμένη τη μία πλευρά του κεφαλιού της. Δημοσιεύματα έκαναν λόγο τότε
για προβληματισμό της πριγκίπισσας εξαιτίας 34χρονης Βραζιλιάνας, που ζητά από τον Αλβέρτο να αναγνωρίσει την 15χρονη κόρη της ως βιολογικό του τέκνο. Η κοπέλα γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2005 ενώ την ίδια περίοδο ο πρίγκιπας των Μονεγάσκων διατηρούσε, παράλληλα, σχέση με την Σαρλίν. Ο Αλβέρτος έχει, ήδη, δύο εξώγαμα τέκνα, τον Αλεξάντερ που γεννήθηκε το 2003 και την Τζασμίν Γκρέις, που γεννήθηκε το 1992. Με βάση το πρωτόκολλο στο πριγκιπάτο τα εκτός γάμου τέκνα του Αλβέρτου δεν έχουν κανένα δικαίωμα στο θρόνο.