Πρίγκηπας Ουίλιαμ: Έχουμε μερίδιο ευθύνης να προστατεύσουμε τους πιο ευπαθείς

Επίσκεψη του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ σε τηλεφωνικό κέντρό διαχείρισης κλήσεων πολιτών προς το βρετανικό ΕΣΥ

Ο Πρίγκηπας Ουίλιαμ,αναγνώριζοντας τη μεγάλη προσπάθεια των επαγγελματιών υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας,  απηύθυνε έκκληση στους Βρετανούς πολίτες να συμμορφωθούν με τις κυβερνητικές συστάσεις και τις συμβουλές των ειδικών, για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα.

Ο Ουίλιαμ, που βρέθηκε μαζί με την Κέιτ, σε τηλεφωνικό κέντρο στο νότιο Λονδίνο, όπου το προσωπικό των ασθενoφόρων διαχειρίζεται τηλεφωνήματα που κάνουν οι πολίτες προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), ανέφερε πως «όλοι έχουν ένα μερίδιο ευθύνης να αναλάβουν. Οι τελευταίες εβδομάδες και ημέρες υπήρξαν ευλόγως ανησυχητικές λόγω της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του κορωνοϊού».

Ακόμη, μετέφερε τις ευχαριστίες της γιαγιάς του, βασίλισσας Ελισάβετ και του πατέρα του, πρίγκιπα Καρόλου.

Και συνέχισε, αναφέροντας πως «σε στιγμές όπως αυτή είναι που συνειδητοποιούμε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντιπροσωπεύει το καλύτερο της χώρας μας και της κοινωνίας μας. Άνθρωποι κάθε κοινωνικού υπόβαθρου και τρόπου ζωής, με διαφορετικές εμπειρίες και επιδεξιότητες ενώνουν τις δυνάμεις τους για το κοινό καλό».

Και ολοκλήρωσε την έκκλησή του, λέγοντας: «Όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης στο να προστατεύσουμε τους πιο ευπαθείς. Αυτό σημαίνει να ενεργούμε βάσει των συστάσεων των ειδικών, να μένουμε σπίτι, εάν εμείς ή εκείνοι με τους οποίους μένουμε μαζί έχουν εμφανίσει συμπτώματα και να αποφεύγουμε τις μη αναγκαίες επαφές για να βοηθήσουμε στο να περιοριστεί η διασπορά του ιού».

Από την πλευρά της, η Κέιτ απένειμε τα εύσημα στους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τη «φανταστική δουλειά τους».