Πρίγκηπας Κάρολος για πυρκαγιές στην Ελλάδα: Η καταστροφή στη γη του πατέρα μου είναι εφιαλτική

Πρίγκηπας Κάρολος για πυρκαγιές στην Ελλάδα: Η καταστροφή στη γη του πατέρα μου είναι εφιαλτική

Συγκινητική επιστολή απέστειλε ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, αφού δηλώνει ότι τόσο η σύζυγός του όσο και ο ίδιος είναι συγκλονισμένοι από την καταστροφή, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι συνδέεται βαθιά με την Ελλάδα και ότι τού είναι «οδυνηρό να σκέφτεται τον πόνο που εσείς και η όμορφη χώρα σας πρέπει να υπομείνετε. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί σας και με όλους τους Έλληνες αυτές τις δύσκολες και ανησυχητικές στιγμές».

Ο Πρίγκιπας υπογραμμίζει την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες όλων μας για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής, πριν πληγούμε από ακόμη μεγαλύτερες καταστροφές.

Σημειώνεται πως η κυρία Σακελλαροπούλου, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει δεχθεί επιστολές και μηνύματα συμπαράστασης από ξένους ηγέτες, οι οποίοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και την υποστήριξή τους για τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα.

Επιστολή Καρόλου στη Daily Mail: Η καταστροφή στη γη του πατέρα μου είναι εφιαλτική

Νωρίτερα, η Daily Mail είχε δημοσιεύσει επιστολή που έγραψε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, με την οποία εξέφραζε το σοκ του από την καταστροφή που υπέστη η γη του πατέρα του.

Λόγω των οικογενειακών δεσμών, πάντα αισθανόμουν μια ιδιαίτερη γοητεία και αγάπη για την Ελλάδα. Πέρα από τη μαγεία των τοπίων, της ιστορίας και του πολιτισμού, τόσο ο πατέρας όσο και ο παππούς μου γεννήθηκε εκεί, και γι’ αυτό συγκινήθηκα τόσο νωρίτερα μέσα στο έτος που έλαβα πρόσκληση να γιορτάσω τα 200 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας. Τώρα, πέντε μήνες μετά, είναι αποκαρδιωτικό να βλέπω τις καταστροφικές πυρκαγιές να πλήττουν την Ελλάδα, την Τουρκία και τώρα την Ιταλία, που μόλις κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία στην Ευρώπη στα χρονικά.

Είναι πραγματικά εφιαλτικό να βλέπω τον άλλοτε γαλάζιο ουρανό πάνω από την Πελοπόννησο την Αττική και το νησί της Εύβοιας να γίνεται πορτοκαλί, καθώς χιλιόμετρα εκτάσεων δάσους και αγροτικής γης κατακάηκαν από τις άγριες πυρκαγιές, προκαλώντας τραγικές απώλειες ζωών, τραυματισμούς και την εκτεταμένη καταστροφή σπιτιών και βιοπορισμού τόσων πολλών ανθρώπων” έγραψε μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας Κάρολος και πρόσθεσε αναφορικά με τη χώρα μας:

“Άκουσα αναφορές από Βρετανούς πυροσβέστες που έσπευσαν να συνδράμουν, οι οποίοι λένε ότι δεν έχουν δει ποτέ τέτοιες φωτιές” έγραψε μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας Κάρολος αναφορικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα.