Πρέπει επιτέλους, να ληφθούν αυστηρά μέτρα

Όποιος και να βρίσκεται στο πηδάλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2018, πρέπει άμεσα να πάρει αυστηρά μέτρα στη χορήγηση νέων ταυτοτήτων και διαβατηρίων της Κ.Δ. σε τουρκοκυπρίους.

Αυτή τη στιγμή, 110,000 τουρκοκύπριοι είναι κάτοχοι Κυπριακών διαβατηρίων και ταυτοτήτων. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και αρκετοί πολιτικοί.

Για να είμαστε όμως ειλικρινείς και δίκαιοι με όλους, οι περισσότερες ταυτότητες και διαβατήρια εκδόθηκαν όταν άνοιξαν τα οδοφράγματα στις 23 Απριλίου του 2003, επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου.

Δυστυχώς ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος δεν έβαλε φραγμούς, κάποιους περιοριστικούς όρους στην χορήγηση διαβατηρίων κι έτσι δίνονταν αβέρτα,  ανεξέλεγκτα.

Γύρω στις 80, 000 πήραν διαβατήρια και ταυτότητες επί Τάσσου.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι εξασφάλισαν κυπριακά διαβατήρια και ταυτότητες αλλά το ότι μαζί με αυτά εξασφάλισαν και διάφορα ωφελήματα, όπως ιατρική περίθαλψη, επιδόματα και ελεύθερη διακίνηση σε όλη την Ευρώπη.

Η επόμενη Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να μεριμνήσει σωστά και να βάλει κάποιους περιορισμούς.

Μ.Μ.

Check Also

Νέο-οθωμανικός επεκτατισμός: Μαθήματα προς αρνητές

Ο τουρκικός νεο-οθωμανικός επεκτατισμός είναι παραδεκτή πραγματικότητα από την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων σε Κύπρο …

ΠτΔ στη Γ.Σ. ΟΗΕ: Για εμάς, υπάρχει μόνο ένα Σχέδιο, η ΔΔΟ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας στις Εργασίες της 76ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης …