Πράξεις που δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο…

Μοιάζει με ψέμα αλλά αποτελεί την απτή πραγματικότητα, φαίνεται εφιαλτικό αλλά έχει στοιχειώσει τη ζωή μας και συνεχώς μας παρασύρει σε ένα απύθμενο τέλος. Αναφέρομαι φυσικά , στην κατάσταση που αυτή την στιγμή επικρατεί στην χώρα μας και που έχει καταφέρει να κάψει τα όνειρα κάθε ανθρώπου και ειδικά των νέων.

Όλες αυτές οι εξελίξεις είναι λογικό να έχουν τις δικές τους οδυνηρές συνέπειες, οι οποίες μόνο ευχάριστες δεν είναι αφού αποδεδειγμένα η φήμη της χώρας μας αμαυρώνεται , η αίγλη της ξεθωριάζει και η κάποτε υπέρλαμπρη τούτη χώρα φτάνει στο σημείο να χάνει ένα ένα τα παιδιά της. Είναι  γεγονός , πως καθημερινά ουκ ολίγοι Έλληνες κυρίως νέοι σπεύδουν να κάνουν μια νέα αρχή σε κάποια χώρα του εξωτερικού προκειμένου να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο και να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Φυσικά , την απόφαση αυτήν οι περισσότεροι την πήραν αναγκαστικά αφού δεν υπήρχε κάποιος λόγος να τους κρατήσει πίσω και εγκαταλείποντας τη μικρή ευρωπαϊκή επαρχία του Νότου “δημιούργησαν μια νέα Ελλάδα έξω από την Ελλάδα” , όπως λέει και το γνωστό ρητό. Αυτή, λοιπόν η νέα Ελλάδα που ποτέ δεν έπαψε να αναζητά το Νόστο δεν μένει αμέτοχη και θέτει το δικό της λιθαράκι αποδεικνύοντας σε όλους εμάς ότι δεν είμαστε μόνοι στο Γολγοθά που ανεβαίνουμε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο 29χρονος Αντώνης Κοντεκάκης, ο οποίος ανέβηκε στο Έβερεστ για να αποδείξει ότι “οι Έλληνες τα καταφέρνουν”. Ο ίδιος δήλωσε: “Ήταν μια μεγάλη δοκιμασία. Σωματική και ψυχική. Αισθάνομαι περήφανος αλλά και δικαιωμένος αφού με το ανέβασμά μου στο Έβερεστ δε δόθηκε δημοσιότητα μόνο σε εμένα αλλά και στην Ελλάδα, λόγω της  Ελληνικής μου καταγωγής και αυτό ήταν το μήνυμα που ήθελα να περάσω: Οι Έλληνες μπορούμε να πάμε την Ελλάδα στα ύψη”.

Πρόκειται για μια μεγαλειώδη πράξη από την οποία διαφαίνεται η άσβεστη αγάπη αυτού του ανθρώπου για την Ελλάδα και κρατώντας την τελευταία του πράξη αισιοδοξούμε για ένα καλύτερο αύριο!

Μια άλλη εξίσου όμορφη πράξη που μας αναπτέρωσε το ηθικό προέρχεται από την 17χρονη ομογενή , Χριστίνα Λεβέντη , η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 80,000 δολάρια (περίπου 61,240 ευρώ) για τα παιδιά της Ελλάδος. Συγκεκριμένα, η ανήλικη τελειόφοιτη του λυκείου ΤεναφλάΪ , μαζί με συμμαθήτριές της, όπως αναφέρει ο”Εθνικός Κήρυκας”  της Νέας Υόρκης μετέτρεψε την αγάπη της για του ταλαιπωρημένους συμπατριώτες της σε πράξη.

Διοργανώνοντας την εκδήλωση στον κοινοτικό ναό της Αγίας Τριάδος συγκεντρωσε το ποσό το οποίο θα δοθεί στον οργανισμό ” Κάνε μια ευχή” και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη φτωχών οικογενειών με μικρά παιδιά και για την ενίσχυση ιδρυμάτων που φροντίζουν άπορα Ελληνόπουλα.

Η ίδια η Χριστίνα σε δηλώσεις που έκανε είπε : ” Αυτό που μου άρεσε στου Έλληνες είναι ότι ήταν άνετοι και χαρούμενοι. Η μιζέρια όμως που τους έχει καταβάλει με έχει συγκλονίσει καθώς δεν είναι αυτή η Ελλάδα που ήξερα. Η φτώχεια, η ανασφάλεια και ο φόβος των Ελλήνων με ώθησαν να αναλάβω δράση και να βοηθήσω τα άπορα παιδιά”.