Πούτιν: Ο Νομπελίστας της ειρήνης Ομπάμα να σκεφθεί τα θύματα μίας επέμβασης στη Συρία

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε προς την Ουάσινγκτον ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μία ημέρα μετά την παρουσίαση των αμερικανικών στοιχείων για την επίθεση με τα χημικά από το καθεστώς Άσαντ και λίγα εικοσιτετράωρα πριν καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μπαράκ Ομπάμα για τη σύνοδο της G20 στη Ρωσία.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι την ώρα που «οι κυβερνητικές δυνάμεις κατατροπώνουν τους αντάρτες θα ήταν απόλυτη ανοησία να προκαλέσουν τους εχθρούς τους με τέτοια ενέργεια» και ζήτησε από τον Νομπελίστα ειρήνης Ομπάμα να σκεφθεί τα πιθανά θύματα μίας επίθεσης στη Συρία.

«Όσον αφορά στη θέση των Αμερικανών φίλων μας, που επιμένουν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας χρησιμοποίησαν όπλα μαζικής καταστροφής ή χημικά όπλα και ισχυρίζονται ότι διαθέτουν αποδείξεις, ας τις παρουσιάσουν στους επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών και στο Συμβούλιο Ασφαλείας» τόνισε με νόημα ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος μιλώντας από το Βλαδιβοστόκ στους δημοσιογράφους εξέφρασε και την ευχάριστη έκπληξή του για το “όχι” του βρετανικού κοινοβουλίου, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν άνθρωποι στη Βρετανία που καθοδηγούνται από το εθνικό συμφέρον, την κοινή λογική και τις αξίες της εθνικής κυριαρχίας».

Ταυτόχρονα η Ρωσία αλλάζει τακτική κι από τη στάση της παθητικής ουδετερότητας αποστέλλει πολεμικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο, που θα λειτουργήσουν κι ως αντίβαρο στην αμερικανική παρουσία, η οποία επίσης ενισχύεται.