Πούτιν: Η Τουρκία παραβιάζει τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Στο περιθώριο της 10ης Ευρω-ασιατικής Συνόδου Κορυφής (ASEM), στο Μιλάνο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα κατά την οποία συζητήθηκε όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων Κύπρου Ρωσίας, το Κυπριακό και τις σχέσεις Ρωσίας – Ε.Ε, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κύριος Πούτιν χαρακτήρισε απαράδεκτη την προσπάθεια της Τουρκίας να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κύριος Πούτιν δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο ανταλλαγής επισκέψεων ενόψει των εξελίξεων.

Αναφερόμενος στο θέμα της διεξαγωγής μεγάλης κλίμακας ασκήσεων του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας, από τις 20 Οκτωβρίου, στην περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Ρωσικών ασκήσεων δεν είναι τυχαίο τονίζοντας ότι είναι διεθνής η αντίδραση για τις ενέργειες της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι αρκετές χώρες παρακολουθούν πολύ προσεκτικά τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας.