Πούτιν: Δεν προβλέπονται χερσαίες δυνάμεις στη Συρία επί του παρόντος

“Η Ρωσία δεν θα μετάσχει σε καμιά χερσαία επιχείρηση στο έδαφος της Συρίας ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Λοιπόν, τουλάχιστον δεν το προβλέπουμε επί του παρόντος”

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS που μεταδόθηκε αργά χθες ότι δεν προβλέπει «επί του παρόντος» να στείλει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία, αλλά θα ενισχύσει την υποστήριξή του προς τον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Η ομιλία του ηγέτη του Κρεμλίνου αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σήμερα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου ο Πούτιν αναμένεται να υπερασπιστεί τον σύρο σύμμαχό του και να παρουσιάσει το σχέδιο ενός νέου διευρυμένου συνασπισμού κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας αναμένεται επίσης να συναντηθεί επίσημα με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στη Νέα Υόρκη, την ώρα που η Μόσχα αυξάνει τη στρατιωτική της δύναμη στη Συρία και αναπτύσσει εκ νέου διπλωματικό ακτιβισμό για το θέμα αυτό.

Ο Πούτιν παραχώρησε μακροσκελή συνέντευξη πριν από λίγες ημέρες στην εκπομπή 60 Minutes του CBS, η οποία προβλήθηκε στο σύνολό της χθες βράδυ. Τις τελευταίες ημέρες το CBS είχε προβάλει μόνο μερικά αποσπάσματα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στα ρωσικά και του οποίου οι δηλώσεις μεταφράστηκαν, ρωτήθηκε αν σκοπεύει να αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του IΚ. “Η Ρωσία δεν θα μετάσχει σε καμιά χερσαία επιχείρηση στο έδαφος της Συρίας ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Λοιπόν, τουλάχιστον δεν το προβλέπουμε επί του παρόντος”, απάντησε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους. “Ωστόσο σκοπεύουμε να ενισχύσουμε το έργο μας ταυτόχρονα με τον πρόεδρο Ασαντ και τους εταίρους μας σε άλλες χώρες”, τόνισε υποδηλώνοντας το Ιράν και το Ιράκ, υποστηρικτές του συριακού καθεστώτος.