Που το πάνε οι διαφωνούντες στο ΕΥΡΩΚΟ;

Μπορεί στο ΕΥΡΩΚΟ να αποφάσισαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη εν όψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, κάποια από τα στελέχη του όμως φαίνεται πως διαφοροποιούνται από την συγκεκριμένη «γραμμή» του κόμματος, με αποτέλεσμα να χαράσσουν τους δικούς τους ξεχωριστούς δρόμους.

Στη σχετική γενική συνέλευση του κόμματος, όπου «κατέβηκε» και η πρόταση στήριξης του Αναστασιάδη, κάποιοι από τα στελέχη του ΕΥΡΩΚΟ επέλεξαν να μην παραστούν καν στη σχετική διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα, δεν παραβρέθηκαν, οι εξ αρχής δηλωμένοι υποστηρικτές της υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα, δηλαδή ο γενικός γραμματέας του κόμματος Στέλιος Αμερικάνος  και η πρόεδρος της γυναικείας οργάνωσης του ΕΥΡΩΚΟ (ΓΟΕΚ) Μαρίνα Δημητρίου. Αντίθετα, στη διαδικασία παραβρέθηκε ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Κουτσού, ο οποίος ωστόσο εξέφρασε την άρνησή του προς την πρόταση στήριξης του Ν. Αναστασιάδη.

Η διαφοροποίηση των στελεχών – και αυτών που δεν παρέστησαν καν στη διαδικασία αλλά και του βουλευτή Ν. Κουτσού ο οποίος παραβρέθηκε αλλά αρνήθηκε να στηρίξει Αναστασιάδη – σηματοδοτεί αναμφίβολα τη διαμόρφωση δυο αντίπαλων «στρατοπέδων» εντός του ίδιου κόμματος.

Εμείς απλά διερωτόμαστε, οι διαφωνούντες με την στάση τους τι επιδιώκουν; Μήπως να κυβερνήσει ξανά το ΑΚΕΛ και οι συν αυτώ;  Οι συγκυρίες είναι κρίσιμες και λίγη πολιτική ωριμότητα δεν θα έβλαπτε…