ΠΟΥ-κορωνοϊός: Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της πανδημίας

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την πορεία του κορονοϊού κρούει ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καλώντας τις χώρες να εργαστούν από κοινού προκειμένου να τερματιστεί η οξεία φάση της πανδημίας covid-19, λέγοντας επίσης ότι πλέον διαθέτουν όλα τα εργαλεία για να το πράξουν.

«Η πανδημία covid-19 εισέρχεται τώρα στο τρίτο έτος της και βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλευρό της υπουργού Ανάπτυξης της Γερμανίας Σβένια Σούλτσε.

«Δεν μπορούμε να την αφήσουμε την πανδημία να συνεχίζεται»
«Πρέπει να εργαστούμε από κοινού για να τερματίσουμε την οξεία φάση της πανδημίας. Δεν μπορούμε να την αφήσουμε να συνεχίζεται, κινούμενοι μεταξύ του πανικού και της αμέλειας» είπε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Ο Τέντρος σημείωσε σήμερα ότι η Γερμανία έχει γίνει η μεγαλύτερη δωρήτρια του ΠΟΥ, χωρίς ωστόσο να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Ιστορικά οι ΗΠΑ συνεισέφεραν τα περισσότερα χρήματα στον οργανισμό.

Η Σούλτσε επεσήμανε ότι βασική προτεραιότητα της Γερμανίας, η οποία ανέλαβε την προεδρία της G7, είναι να τελειώσει η πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο και ζήτησε «μια ιδιαίτερα επιταχυμένη, πραγματικά παγκόσμια εμβολιαστική εκστρατεία» προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Με αυτή την εκδήλωση στη Γενεύη ξεκινά μια εβδομάδα συναντήσεων των μελών του εκτελεστικού συμβουλίου του ΠΟΥ στις οποίες θα συζητηθούν κρίσιμα στοιχεία για το μέλλον της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ, περιλαμβανομένης της υποψηφιότητας του Τέντρος για μια δεύτερη θητεία στη θέση του γενικού γραμματέα, αλλά και τις προτάσεις για να γίνει πιο οικονομικά ανεξάρτητος.