Που βλέπουν τη διαπλοκή;

Πυρ ομαδόν εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας,  Νίκου Αναστασιάδη άνοιξαν κάποια ΜΜΕ.

Όλος αυτός ο πόλεμος που δέχτηκε είχε σαν αφορμή τη παραχώρηση ιδιωτικού jet από φίλο και πελάτη του πρώην δικηγορικού του γραφείου για το επίσημο ταξίδι του στη Γαλλία, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Φρανσουά Ολάντ.

Το ταξίδι αυτό δεν είχε καμιά επιβάρυνση στη Κυπριακή Δημοκρατία. Τα ΜΜΕ όμως βλέπουν διαπλοκή. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έκαναν απεργία και τα πιο πολλά δρομολόγια είχαν ακυρωθεί η επαναπρογραμματιστεί.

Όσο για τα σχόλια αφού είχε απεργία πως άφησαν το ιδιωτικό αεροσκάφος να προσγειωθεί απλά ενημερωτικά είναι  σύνηθες φαινόμενο ακόμα και σε περίπτωση απεργίας να αφήνουν κάποιες πτήσεις να προσγειωθούν, είτε υψηλού κινδύνου είτε όταν σε αυτές επιβαίνει αρχηγός κράτους.

Δεν μπορείς όμως να υποχρεώσεις μια αεροπορική εταιρεία να το ρισκάρει; Τι θα γινόταν στη πτήση αναχώρησης μετά;

Η ενέργεια αυτή του Πρόεδρου ήταν μονόδρομος, γι αυτό και επιστρατεύθηκε φίλος για να βοηθήσει την κατάσταση  και να μην χαθεί το προ πολλού προγραμματισμένο ταξίδι του προέδρου.

Απλά για λόγους αρχής να αναφέρουμε ότι όταν ταξίδευε με ιδιωτικό τζετ ο ο τέως πρόεδρος  και επιβάρυνε το κράτος δεν κάναμε τέτοια θέματα για τόσες μέρες…

Και μήπως όταν ανέφερε ο κ. Χριστοφιας στη πρόσφατη δήλωση των περιουσιακών του στοιχείων ότι το σπίτι του το ανακαίνισε ο φίλος του Μιλτιάδης Νεοφύτου, δεν ήταν διαπλοκή και δεν θεωρείται δωροδοκία;

Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε…