”Πουλήστε μου ένα νησί, θα το κηρύξω ανεξάρτητο, θα υποδεχτώ μετανάστες”

«Ελλάδα ή Ιταλία, πουλήστε μου ένα νησί, θα το κηρύξω ανεξάρτητο, θα υποδεχτώ μετανάστες και θα τους προσφέρω εργασία χάρη στην οικοδόμηση της νέας τους πατρίδα.»

«Πουλήστε μου ένα νησί, θα το κηρύξω ανεξάρτητο, θα υποδεχτώ μετανάστες και θα τους προσφέρω εργασία χάρη στην οικοδόμηση της νέας τους πατρίδα», έγραψε στο Τwitter o Ναγκίμπ Σαουίρις

Την «τρελή» -όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε- ιδέα να αγοράσει ένα ελληνικό νησί και να εγκαταστήσει σε αυτό χιλιάδες πρόσφυγες, είχε ο Αιγύπτιος κροίσος Ναγκίμπ Σαουίρις, μια επιθυμία που θέλησε να μοιραστεί το βράδυ της Πέμπτης, μέσω Twitter, με τους χιλιάδες διαδικτυακούς του φίλους.naguib sawiris

Κι όμως, ο Σαουίρις πρότεινε να αγοράσει ένα νησί στα ανοιχτά της Ιταλίας ή της Ελλάδας για να εγκαταστήσει εκεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που προσπαθούν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

«Ελλάδα ή Ιταλία, πουλήστε μου ένα νησί, θα το κηρύξω ανεξάρτητο, θα υποδεχτώ μετανάστες και θα τους προσφέρω εργασία χάρη στην οικοδόμηση της νέας τους πατρίδα», έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο πολυεκατομμυριούχος.

«Τρελή ιδέα… ίσως μια προσωρινή λύση μέχρι να επιστρέψουν στις χώρες τους», πρόσθεσε στο Twitter, ωστόσο, ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο επιχειρηματίας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το σχέδιό του «ασφαλώς και είναι εφικτό».

«Υπάρχουν δεκάδες νησιά που είναι έρημα και θα μπορούσαν να υποδεχτούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες», πρόσθεσε, ενώ μιλώντας λίγο αργότερα σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της Αιγύπτου, ανέφερε πως θα επικοινωνήσει με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας για να τους θέσει την ιδέα του.

Όπως τόνισε, η τιμή ενός τέτοιου νησιού μπορεί να κυμαίνεται από 10 μέχρι 100 εκατομμύρια δολάρια αλλά το βασικό θέμα είναι οι επενδύσεις σε έργα υποδομής.

«Θα υπάρχουν “προσωρινά καταφύγια για τη στέγασή τους, κατόπιν θα αρχίσουμε να απασχολούμε τους ανθρώπους για να χτίζουν καταλύματα, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία», ανέφερε, εξηγώντας πως «αν η κατάσταση βελτιωθεί, αυτός που θα θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του θα μπορεί να το κάνει».

Πάντως, ο επιχειρηματίας παραδέχτηκε ότι υπάρχουν και προβλήματα στο σχέδιο του, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι θα πρέπει να πειστούν η Ελλάδα ή η Ιταλία να του πουλήσουν ένα νησί αλλά και να καθοριστεί το νομικό καθεστώς του νέου «κράτους».

Όμως, όπως είπε, τουλάχιστον οι πρόσφυγες θα έχουν «ανθρώπινη» μεταχείριση γιατί «σήμερα, τους φέρονται σαν να είναι ζώα».

Check Also

Άντονι Μπλίνκεν: Αν ο Πούτιν το θέλει «σοβαρά», ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει αύριο

Εφικτό χαρακτήρισε ο Άντονι Μπλίνκεν τον διάλογο μεταξύ Ρωσίας και ουκρανάις για τη λήξη των …

Xάος στη Βουλή της Σενεγάλης… Βουλευτής χαστούκισε γυναίκα συνάδελφο – Ξύλο χαστούκια και καρεκλιές (Video)

Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν στο κοινοβούλιο της Σενεγάλης την Πέμπτη με βουλευτές να παίζουν ξύλο και …