Ποτάμι για άδειες: Στην Ευρώπη πας και με απευθείας πτήση και όχι μέσω Βενεζουέλας

Τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να πανηγυρίζει για τα 246 εκατομμύρια που απέδωσε η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές απαριθμεί σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Αναλυτικά αναφέρει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του:

Η τηλεοπτική λοταρία της κυβέρνησης απέδωσε τελικά 246 εκατομμύρια (για άδειες δεκαετίας συνολικού διαφημιστικού τζίρου – σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης – άνω των 2 δις ευρώ). Αν η κυβέρνηση είχε «μελετήσει» την πρόταση του Κινήματός μας για τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό αδειών υπό την εποπτεία του ΕΣΡ

  1. Η συνταγματική τάξη δεν θα είχε παραβιαστεί
  2. Το δημόσιο θα είχε εισπράξει συνολικά περισσότερα λεφτά
  3. Ο ανταγωνισμός θα ήταν μεγαλύτερος
  4. Ο πλουραλισμός θα ήταν μεγαλύτερος
  5. Οι εργαζόμενοι θα ήταν περισσότεροι
  6. Η δυνατότητα ελέγχου της ενημέρωσης από την εκάστοτε κυβέρνηση θα ήταν μικρότερη
  7. Θα είχαν αποκλειστεί από τη διαδικασία επιχειρήσεις που εξαρτώνται άμεσα από κρατικό χρήμα (εργολάβοι και προμηθευτές του δημοσίου)

Η κυβέρνηση όμως επέμεινε στην αρχική της λάθος εκτίμηση – ότι το φάσμα χωράει μόνο 4 άδειες! – και πάνω σε αυτό οικοδόμησε μια παράλογη διαδικασία.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς των κυβερνητικών ότι «μετά από 27 χρόνια ανομίας επιβάλαμε κάποιους ευρωπαϊκούς κανόνες» τους απαντάμε: «στην Ευρώπη πας και με απευθείας πτήση, δεν είναι ανάγκη να πας μέσω Βενεζουέλας».

Πηγή: Ποτάμι: Οι 7 λόγοι που η κυβέρνηση δεν πρέπει να πανηγυρίζει για τις τηλεοπτικές άδειες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/286213/potami-oi-7-logoi-poy-i-kyvernisi-den-prepei-na-panigyrizei-gia-tis-tileoptikes-adeies#ixzz4J52l33Zt