Πορτοκαλί προειδοποίηση – Στους 43 βαθμούς ανεβαίνει ο υδράργυρος

Πορτοκαλί προειδοποίηση – Στους 43 βαθμούς ανεβαίνει ο υδράργυρος

Η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες

Η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από τις 20:30 το βράδυ μέχρι αύριο  στις 17:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό απόψε θα ανέλθει στους 27 βαθμούς κελσίου ενώ αύριο θα αγγίξει τους 43 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Η θερμή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί από το Σάββατο.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στα νότια και στα ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα δυτικά και βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νοτιοδυτικά και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Νωρίς το πρωί πιθανό να παρατηρείται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στα νότια και στα ανατολικά παράλια, που σταδιακά θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 3 μποφόρ, αλλά σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Αργότερα θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, της ίδιας έντασης, αλλά στα νοτιοανατολικά παράλια θα πνέουν τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 43 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 38 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 36 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 35 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Αργά τη νύκτα και νωρίς το πρωί αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να παραμείνει στα ίδια περίπου επίπεδα στη συνέχεια, που αναμένεται να είναι λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

Check Also

Επ. Δικαστήριο: Απορρίφθηκε αγωγή για το «κούρεμα» καταθέσεων

Επ. Δικαστήριο: Απορρίφθηκε αγωγή για το «κούρεμα» καταθέσεων Η Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, με …

Τρυφωνίδης: Επιμένουμε στη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για το ηλεκτρικό ρεύμα

Τρυφωνίδης: Επιμένουμε στη μείωση του συντελεστή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας από 19% στο 5%  για …