Πορεία μοτοσικλετιστών εις μνήμη Ισαάκ – Σολωμού

Εις ένδειξη τιμής προς τον Τάσο Ισάακ και Σολωμό Σολωμού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τον κατοχικό στρατό στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Δερύνειας τον Αύγουστο του 1996 πραγματοποιείται πορεία μοτοσικλετιστών κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης, διοργανώνεται από την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ Σολωμού.

Η πορεία των 50 περίπου μοτοσικλετιστών με σύνθημα “οι μοτοσικλετιστές δεν ξεχνούν” άρχισε στις 08:00 το πρωί από το μνημείο του Γιώργου Γρίβα στη Χλώρακα.

Ο Ξένιος Κασινίδης Εκπρόσωπος Τύπου της πρωτοβουλίας μνήμης και Τιμής Ισαάκ Σολωμού ανέφερε πως η πορεία όπως και κάθε χρόνο θέλει να στείλει τα μηνύματα που απορρέουν από τη θυσία των δύο ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Τα μηνύματα – όπως είπε- του πατριωτισμού, του αλτρουισμού και της ιδεολογίας «που πρέπει να έχει ο καθένας από εμάς για να αποτινάξουμε επιτέλους τον κατοχικό στρατό από τον τόπο μας».

Ο κ. Κασινίδης είπε πως η πορεία με τους μοτοσικλετιστές, που ξεκίνησε από την Πάφο θα διέλθει από την Πόλη Χρυσοχούς, τον Παχύαμμο και τον Πωμό και θα αποκόψουν συμβολικά το οδόφραγμα του Λιμνίτη.

Επίσης, από το χωριό Μάμαρι, όπου θα διανυκτερεύσουν οι μοτοσικλετιστές, θα κινηθούν αύριο προς τη Λευκωσία.

Ακολούθως, θα καταθέσουν στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στη συνέχεια θα πορευτούν προς τα φυλακισμένα μνήματα και το άγαλμα της ελευθερίας.

Θα επισκεφτούν επίσης το μνημείο του Μόδεστου Παντελή στο Αυγούρου.

Προτού φτάσουν στη Δερύνεια, όπου θα ολοκληρωθεί η πορεία τους, οι μοτοσικλετιστές θα αποκόψουν συμβολικά τα οδοφράγματα Αγίου Δομετίου, Λήδρας Πάλλας και το οδόφραγμα της οδού Λήδρας.

Είπε ακόμη πως την Κυριακή θα γίνει πορεία μοτοσικλετιστών από όλες τις πόλεις προς το κοιμητήριο του Παραλιμνίου, όπου θα τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Οι εκδηλώσεις, είπε, κορυφώνονται την Κυριακή στη Δερύνεια όπου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση στη μνήμη των δυο φονευθέντων νέων.

«Η πορεία που διοργανώνουμε αυτές τις μέρες», κατέληξε, «έχει καταστεί θεσμός».

Οι μοτοσικλετιστές της πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ Σολωμού κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Γεώργιου Γρίβα στη Χλώρακα και μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου ξεκίνησαν την πορεία.

Πριν την αναχώρηση τους ανέφεραν πως στόχος τους το 2016 είναι να ξεκινήσουν από το Βερολίνο.