Πορεία διαμαρτυρίας ΠΟΦΕΝ και ΦΕΤΕΠΑΚ

Η Φοιτητική Ένωση, σε  έκτακτη συνεδρία της αποφασισε όπως την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, η ώρα 15:00, θα συμμετέχουμε στην πορεία διαμαρτυρίας της ΠΟΦΕΝ, από το χώρο στάθμευσης της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. προς το Προεδρικό Μέγαρο. Θα γίνει προσυγκέντρωση στα Κεντρικά Κτήρια του ΤΕΠΑΚ η ώρα 13:00 και αναχώρηση η ώρα 13:15 με δωρεάν λεωφορεία.

Μετά τη ψήφιση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας για το 2017, από την βουλή, ολοκληρώνεται δυστυχώς η νέα επίθεση της Κυβέρνησης στα φοιτητικά κεκτημένα. Ο Υπουργός και το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι δεν έχουν καμιά πρόθεση να επιστρέψουν τα 8 εκατομμύρια στην Φοιτητική Μέριμνα και να τα διανείμουν πλήρως.

Κύριο μας αίτημα είναι να αναιρέσουν τις περικοπές καταθέτοντας συμπληρωματικό προϋπολογισμό για την κρατική Φοιτητική Μέριμνα ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης διεκδικούμε:

Για τη φοιτητική χορηγία είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να υπάρχει μέγιστο όριο ακαθάριστου εισοδήματος τις 59000 ευρώ ανεξαρτήτως των μελών της οικογένειας. Προτείνουμε όπως οι 59000 ευρώ να αφορούν 1 εξαρτώμενο τέκνο και το μέγιστο όριο να αυξάνεται κατά €10.000 για κάθε πρόσθετο τέκνο (με βάση την αίτηση της φοιτητικής χορηγίας για το ακαδημαϊκό έτος 2012/2013). Επίσης ο υπολογισμός της αξίας της ακίνητης περιουσίας να σταματήσει να γίνεται με τις παραφουσκωμένες τιμές του 2013.

Επαρκή στελέχωση της Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας για την έγκαιρη εξέταση των αιτήσεων και παραχώρηση της φοιτητικής μέριμνας στους φοιτητές.

Να καθορίζεται από το νόμο η μοριοδότηση για τους δικαιούχους του φοιτητικού πακέτου, καθώς και ποια βοηθήματα θα μπορούν να διεκδικήσουν, όπως συμβαίνει και με τα ποσά της φοιτητικής χορηγίας.

Να δικαιούνται οι Ελλαδίτες φοιτητές να κάνουν αίτηση για το φοιτητικό πακέτο και αυτό να κατοχυρώνεται εντός του νόμου

Δημιουργία μιας κάρτας, για τους δικαιούχους της φοιτητικής χορηγίας, για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και για δωρεάν κόμιστρα για τα λεωφορεία.

Ως ΦΕΤΕΠΑΚ καλούμε όλους τους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ να παραβρεθούν Τρίτη στην κινητοποίηση για να εκφράσουμε την αντίθεση μας στο κουτσούρεμα των δικαιωμάτων μας. Καλούμε επίσης τις πρυτανικές αρχές, το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου και την Συντεχνία Ακαδημαϊκού Προσωπικού του Πανεπιστημίου μας όπως συμπορευθούν μαζί με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα της Κύπρου για να διατηρηθούν τα κεκτημένα των φοιτητών.