ΠΟΠ: Η Υπουργός εργασίας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του Προέδρου

Η Παγκύπρια Οργάνωση Ποιμνιοτρόφων με γραπτή ανακοίνωση της καταγγέλλει «την κωλυσιεργία του Υπουργείου Εργασίας να υιοθετήσει την δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, σχετικά με την Σύμβαση Απασχόλησης στη Γεωργοκτηνοτροφία, συνεχίζοντας ουσιαστικά την απαράδεκτη πολιτική Δημήτρη Χριστόφια, στο θέμα, η οποία αφαίμασσε του αγρότες προς όφελος άλλων και όχι φυσικά των εργαζομένων».

Προστίθεται ότι «ενώ η σύμβαση έληξε από το 2010 και καταγγέλθηκε από τις συντεχνίες και τις αγροτικές οργανώσεις από το τέλος του 2012, το Υπουργείο Εργασίας συνεχίζει να σφραγίζει συμβόλαια, στη βάση αυτής της ανύπαρκτης σύμβασης, θέτοντας το ίδιο το κράτος στην παρανομία. Το θέμα βρίσκεται ενώπιον της Υπουργού Εργασίας εδώ και αρκετό καιρό, η οποία δυστυχώς υπεκφεύγει να λάβει τελική απόφαση, παραπέμποντας το θέμα στον κοινωνικό διάλογο, γνωρίζοντας ότι τα περιθώρια του έχουν εξαντληθεί προ πολλού».

Επισημαίνουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση «ότι η κυβέρνηση και η Υπουργός έχουν τις επιλογές επίλυσης του αιτήματος ενώπιον τους και θα πρέπει να λάβουν τελικές αποφάσεις στην σχετική σύσκεψη τις Υπουργού με τις αγροτικές οργανώσεις» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα.

«Τονίζουμε το γεγονός ότι υπήρξε ρητή δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας την οποία η Υπουργός οφείλει να υλοποιήσει, στα πλαίσια της πολιτικής στήριξης της αγροτικής οικονομίας» καταλήγει η ανακοίνωση της Παγκύπριας Οργάνωσης Ποιμνιοτρόφων.