Πολ Τόμσεν: Με τις μεταρρυθμίσεις θα αποφευχθούν νέα μέτρα

Μόνο με πρόοδο στον εκσυχρονισμό των δημοσιονομικών θεσμών, όπως με την ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης θα είναι δυνατόν να αποφευχθούν περαιτέρω οδυνηρές περικοπές δαπανών, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Αναφορικά με τις αιτίες που δεν έχουν επιτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, ο κ. Τόμσεν εκτιμά πως οφείλεται στην πολιτική αναταραχή 2011 – 2012 και ιδίως η «έλλειψη ευρείας πολιτικής υποστήριξης», που δημιούργησε αμφιβολίες σχετικά με τη θέση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Σημειώνει επίσης, πως οι οικονομικές συνθήκες έχουν αρχίσει να αντιστρέφονται και πως υπάρχει φως «στην άκρη του μεγάλου τούνελ» και πως αναμένεται οικονομική ανάπτυξη στο τρέχον έτος, «μετά έξι χρόνια ύφεσης».

Ο κ. Τόμσεν, υπογραμμίζει τη σημασία της έγκαιρης εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ενώ αναφέρετε συγκεκριμένα στους τομείς της απελευθέρωσης της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών, της μετατροπής της αδειοδότησης των επενδύσεων και της άρσης των υπερβολικών περιορισμών στην αγορά εργασίας.