Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τη σύλληψη Μαζιώτη

Πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε η χθεσινή σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, με την κυβέρνηση να καυτηριάζει την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «παρέχει πολιτική νομιμοποίηση» στην τρομοκρατία.

Αφορμή στάθηκαν μεταξύ άλλων οι πρωινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλη, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ότι η χθεσινή σύλληψη «οφείλεται σε τυχαίο γεγονός και σε λάθος που έκανε η ομάδα του Μαζιώτη».

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλιας τόνισε πως η ύλληψη του Ν. Μαζιώτη «μόνο τυχαία δεν ήταν» και κατηγόρησε τον κ. Στρατούλη ότι «επέλεξε να απαξιώσει μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας».

«Θεωρώ ότι η άποψη αυτή δεν μπορεί να απηχεί όλη την αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι λυπηρό, όταν πριν από λίγες ώρες ζήτησα την σύμπνοια όλων των πολιτικών δυνάμεων κατά της τρομοκρατίας, να βλέπω κριτικές που απαξιώνουν την Ελληνική Αστυνομία».

Ανταπαντώντας ο κ. Στρατούλης έκανε λόγο για «προβοκάτσια» κατά του ΣΥΡΙΖΑ και για προσπάθεια αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού. «Εάν θέλουμε η Αστυνομία να κυνηγά το κοινό έγκλημα και όχι τους διαδηλωτές πρέπει η ΕΛ.ΑΣ. να έχει πιο καλή εκπαίδευση και να προστατεύονται οι ίδιοι οι αστυνομικοί», συμπλήρωσε.

Τη σκυτάλη πήρε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σ. Βούλτεψη, η οποία με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «πολιτική νομιμοποίηση» της τρομοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως υποστηρίζει η κ. Βούλτεψη αρχικά υπήρξε μία «ένοχη σιωπή» από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν ακολούθησαν δηλώσεις οι οποίες αναφέρονταν σε «λάθη» των τρομοκρατών.

«Διαπιστώνουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να παρέχει πολιτική νομιμοποίηση στην τρομοκρατία. Υποθέτουμε ότι πολύ σύντομα θα περάσουν και στο στάδιο των …υποδείξεων προς τους τρομοκράτες , ώστε να μην επαναλάβουν στο μέλλον πιθανά νέα ‘λάθη’», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Με τη σειρά του το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «ακατανόητη και λανθασμένη» την «άρνηση έκδοσης ακόμα και μιας σχετικής ανακοίνωσης» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.

«Επισημαίνουμε την αναγκαιότητα ενιαίου μετώπου απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας υπέρ της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», ανέφερε η Χαριλάου Τρικούπη στην ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας ότι στα θέματα αυτά «δεν χωρούν εκπτώσεις, συμβιβασμοί και μισόλογα».

Το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε μάλιστα βολές και κατά του ίδιου του κ. Τσίπρα, ο οποίος όπως σημείωσε, αν και «μίλησε χθες βράδυ για πολύ ώρα σε ανοιχτή συγκέντρωση, για το νομοσχέδιο-φάντασμα, των Αιγιαλών, δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για να συγχαρεί την ΕΛ.ΑΣ και να καταδικάσει την στυγερή δράση των εγκληματιών τρομοκρατών».