Ποιός κοροϊδεύει ποιόν για το «κούρεμα»;

«Θολό» εξακολουθεί επί της ουσίας να παραμένει, παρά τη διάψευση του Δημήτρη Χριστόφια, το μείζον ζήτημα που ανέκυψε για τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ο οποίος, σύμφωνα με έγγραφο ντοκουμέντο που αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΚΑΙ», γνώριζε για το «κούρεμα» από τον Νοέμβριο του 2012 και μάλιστα συναίνεσε σε αυτό.

Από το έγγραφο – βόμβα που παρουσίασε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, προκύπτει πως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, είχε ενημερώσει γραπτώς την επιτροπή οικονομικών του γερμανικού κοινοβουλίου  ότι συνομιλούσε από τις 23 Νοεμβρίου του 2012 με τον Δημήτρη Χριστόφια για το θέμα του «κουρέματος» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες. Μάλιστα, σύμφωνα με το έγγραφο, ο Δ. Χριστόφιας φέρεται να είχε συμφωνήσει με την όλη φιλοσοφία  των προτάσεων της Τρόικας για «κούρεμα» των καταθέσεων.

Μετά την αποκάλυψη – βόμβα ο Δ.  Χριστόφιας με δηλώσεις του στο ΡΙΚ διέψευσε κατηγορηματικά ότι γνώριζε για το «κούρεμα» και διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνησή του δεν είχε αποδεχθεί μια τέτοια συμφωνία. Η διάψευση ήταν κατηγορηματική και ακολούθησε μάλιστα και ανακοίνωση του γραφείου του πρώην Προέδρου, σύμφωνα με την οποία το θέμα του «κουρέματος» καταθέσεων «ποτέ δεν ετέθη για συζήτηση ενώπιον της κυβέρνησης Χριστόφια, ούτε και ποτέ ο Πρόεδρος Χριστόφιας συζήτησε ή πολύ περισσότερο αποδέχθηκε ένα τέτοιο, καταστροφικό για την Κύπρο, σενάριο».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονταν ακόμη πως «είναι φανερό ότι τα όσα μεταδίδονται περί δήθεν συμφωνίας με τον Σόιμπλε καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα» και «αποτελούν μεγάλο ψέμα και κατασκευασμένη είδηση».

Ωστόσο, το έγγραφο ντοκουμέντο που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός υπάρχει και φέρει ημερομηνίες και σφραγίδες. Η ύπαρξή του είναι γεγονός, εκτός και αν ο πρώην Πρόεδρος θεωρεί ότι κάποιοι το κατασκεύασαν για να τον πλήξουν….

Τελικα, ποιος κοροϊδεύει ποιον σε αυτή την ιστορία;