Ποιος ο ρόλος της αστυνομίας;

Οι αστυνομικές Αρχές πρέπει να επιβάλλουν την τάξη, να προστατεύουν τους νόμους και τους Θεσμούς. Στα σημερινά έκτροπα όμως έξω από το κτίριο της Βουλής η παρουσία τη αστυνομίας δεν μπόρεσε να σταματήσει τους διαμαρτυρόμενους.

Η κατάσταση, τις πρώτες ώρες τουλάχιστον ήταν εκτός ελέγχου, αφού οι διαδηλωτές είχαν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου, πολίτες μεταξύ αυτών και παιδιά που βρισκόταν στο κτίριο εγκλωβίστηκαν, ενώ τα μέλη του κοινοβουλίου, αλλά και ο Γενικός Εισαγγελίας δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στον “ναό της Δημοκρατίας”.

Και δεν είναι τυχαία μάλιστα η παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου που κάλεσε “την Αστυνομία να αναλάβει τις ευθύνες της και να λάβει επαρκή μέτρα για την αποτελεσματική φύλαξη του κτιρίου της Βουλής και τη διασφάλιση άσκησης των καθηκόντων των μελών της χωρίς εκφοβισμούς, απειλές και χρήση βίας”.

Το θέμα όμως είναι που οφείλεται η αναλγησία της αστυνομίας; Ποιος είναι ο υπαίτιος για όλη αυτή την εικόνα με τους οργισμένους διαδηλωτές να μην αφήνουν τα μέλη του κοινοβουλίου να προσεγγίσουν το κτίριο που έκανε τον γύρο του κόσμου;

Μήπως πρέπει να ξεκινήσει έρευνα σε βάθος και ενδεχομένως να προβεί η κυβέρνηση και σε κάποιες αλλαγές στην ηγεσία της;

Της Ελένης Κοτέ