Ποιος θα διεκδικήσει την μυθική περιουσία του Epstein…

Με πολυτελή σπίτια, ένα νησί της Καραϊβικής και ιδιωτικό αεροπλάνο στο όνομα του Jeffrey Epstein, η μάχη της διεκδίκησης των περιουσιακών του στοιχείων είναι ανοικτή.

Ακόμη και αν ερωτήσεις στροβιλίζονται γύρω από τον θάνατο του πρώην χρηματιστή ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, η προσοχή θα μετατοπιστεί αυτή την εβδομάδα στο επόμενο κεφάλαιο του δράματος: το να προσδιοριστεί τι περιλαμβάνεται στην περιουσία του, ποιος μπορεί να διεκδικήσει τα περιουσιακά του στοιχεία και ποια δικαιοδοσία αναλαμβάνει την υπόθεση. Οι δικηγόροι που ζητούν αποζημίωση για τα θύματα των εικαζόμενων σεξουαλικών εγκλημάτων του, ζητούν από την πολιτεία να παγώσει την περιουσία αυξάνοντας την προοπτική μιας νομικής διαδικασίας που θα μπορούσε να τραβήξει για χρόνια.

Δεν είναι σαφές εάν ο Epstein, που δεν ήταν παντρεμένος και δεν είχε παιδιά, άφησε κάποια διαθήκη. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι η περιουσία του περιλαμβάνει ένα αρχοντικό 40 δωματίων αξίας 77 εκατομμυρίων δολαρίων, στη Νέα Υόρκς, το νησί Little St. James στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, ένα ράντσο στο Νέο Μεξικό και τα σπίτια στο Παρίσι και το Palm Beach της Φλόριντα. Η επιχείρησή του ήταν καταχωρημένη στις Παρθένες Νήσους.

«Θα είναι απίστευτα περίπλοκο», δήλωσε ο David Ring, δικηγόρος στο Λος Άντζελες, ο οποίος εκπροσωπεί τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης του Epstein. «Πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι θα πολεμήσουν για αυτά τα περιουσιακά στοιχεία και ελπίζω ότι τα θύματα θα βγουν στην κορυφή. Νομίζω ότι το αξίζουν. Αλλά δεν πιστεύω ότι η πολιτεία θα τους τα παραδώσει έτσι εύκολα».

Οι γνωστοί συγγενείς του Epstein περιλαμβάνουν τον αδελφό του Mark και μια ανιψιά και έναν ανιψιό που ζουν στη Νέα Υόρκη.

Ο Mark Epstein και ένας φίλος είχαν προσφέρει εγγύηση για την αποφυλάκιση του αδελφού του, η οποία απορρίφθηκε. Ο Epstein περίμενε τη δίκη του για ομοσπονδιακές κατηγορίες για τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών, όταν πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 66 ετών σε μια φαινομενική αυτοκτονία.

Η δικηγόρος Lisa Bloom, η οποία εκπροσωπεί τρεις γυναίκες ενάγοντες, κάλεσε τους διαχειριστές της περιουσίας να παγώσουν το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων.

Με βάση τα περιορισμένα οικονομικά στοιχεία, οι εισαγγελείς εκτιμούν ότι ο Epstein έβγαζε 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως και είχε περιουσία τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά τα στοιχεία των περιουσιακών του στοιχείων παρέμειναν «κατά κύριο λόγο κρυμμένα» από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Όποτε κατατεθεί κάποια διαθήκη, θα περάσει αρχικά από τη διαδικασία επικύρωσης, όπου ένας δικαστής αποφασίζει αν είναι έγκυρη δήλωση του τι ήθελε να συμβεί με την περιουσία του μετά τον θάνατό του.

Μόλις κριθεί έγκυρη η διαθήκη, θα οριστεί επισήμως ένας εκτελεστής που ονομάστηκε από τον αποθανόντα να κατανείμει την περιουσία.