Ποιος είναι ο νέος Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης

Τη θέση  της Νατάσας Πηλείδου στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας, διορίζεται ο Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος είναι ο Εθνικός Εμπειρογνώμονας για θέματα Ναυτιλιακής Πολιτικής στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Κινητικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Βιογραφικό:

Ο Βασίλης Δημητριάδης σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Surrey της Μεγάλης Βρετανίας και στη συνέχεια απέκτησε από το εν λόγω Πανεπιστήμιο μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοικητική Επιστήμη.

Την περίοδο 1996-1998 εργάσθηκε στη φαρμακοβιομηχανία Remedica ως Σύμβουλος Εξαγωγών.

Το 1998 διορίστηκε ως Λειτουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στο Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας. Από το 2004 έως το 2008 υπηρέτησε ως Ναυτιλιακός Σύμβουλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ εκπροσωπώντας την Κύπρο στα διάφορα όργανα της ΕΕ σε θέματα Θαλάσσιων Μεταφορών και Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής.

Την περίοδο 2009-2013 διετέλεσε Επικεφαλής του Κλιμακίου Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συντονίζοντας τα θέματα ΕΕ που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου. Την ίδια περίοδο διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης-Εκπαιδευτής στη Κυπριακή Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης για θέματα ΕΕ.

Από το 2013, εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως εθνικός εμπειρογνώμονας αρχικά για θέματα αειφόρου ανάπτυξης του ναυτιλιακού τομέα. Εν συνεχεία διετέλεσε Σύμβουλος και Μέλος του Γραφείου της Επιτρόπου Ανδρούλλας Βασιλείου. Από το 2015 εργάζεται στη ΓΔ Μεταφορών και Κινητικότητας συντονίζοντας την αναθεώρηση και επικαιροποίηση της ναυτιλιακής πολιτικής της ΕΕ καθώς και τις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ στο τομέα των θαλάσσιων μεταφορών.

Η τελετή διαβεβαίωσης των νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου καθώς και η ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων τους θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών.