Ποιοι έβαλαν “ταφόπλακα” στις Κυπριακές Αερογραμμές

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σε δηλώσεις του πριν από μερικές μέρες στα ΜΜΕ ανέφερε ότι οι ζημιές στις Κυπριακές Αερογραμμές είναι διαχρονικές αλλά το σημαντικότερο στο οποίο έχει αναφερθεί είναι στη μέιωση του στόλου.

Οι ΚΑ από 5 αεροσκάφη ιδιόκτητα που είχαν,  βρέθηκαν με ένα… Τα ξεπούλησε όσα -όσα η κυβέρνηση Χριστόφια με τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο, “μηχανικό αεορσκαφών” Γιώργο Μαυρόκωστα.

Όσο και να μην θέλουν κάποιοι  από το χώρο του ΑΚΕΛ, να το αποδεχτούν, τη “ταφόπλακα” στις Κυπριακές Αερογραμμές την έβαλε η κυβέρνηση Χριστόφια. Ας μη ξεχνάμε λουκέτο, έβαλε και στη Eurocypria. Ευθύνες βέβαια έχουν και τα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια ειδικά του τότε προέδρου Χάρη Λοιζίδη ο οποίος δημιούργησε την Hellas Jet με ζημιές εκατομμυρίων ευρώ.

Πολλοί εργαζόμενοι υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους από τις Κυπριακές Αερογραμμές για να μπορέσουν να πάρουν τουλάχιστο τα λεφτά από το ταμείο προνοίας και από το ταμείο πλεονάζοντος.

Μάλιστα πολλοί χρησιμοποιούν τα “μέσα” τους για να φύγουν από την εταιρεία όσο υπάρχουν λεφτά στα ταμεία. Γιατί φημολογείται ότι το ταμείο προνοίας είναι μείον !!!

Σίγουρα και σε αυτή τη περίπτωση όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές πρέπει να γίνουν ποινικές έρευνες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και για τη κατάντια του εθνικού αερομεταφορέα.

Γιατί οι υπάλληλοι είναι οι τελευταίοι που φταίνε για τη τραγική κατάσταση που επικρατεί και δεν πρέπει να θυματοποιηθούν.