Ποινική έρευνα στο Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου για ατασθαλίες

Ποινική έρευνα σε προσφορές και αναθέσεις έργων σε σχέση με το Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου ξεκίνησε η Αστυνομία και συγκεκριμένα αφορά δεκατέσσερις περιπτώσεις.

Σε δηλώσεις του στα Μέσα, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, Στέλιος Στυλιανού, ανέφερε ότι έγινε καταγγελία στην Αστυνομία το 2015 από τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, μέσω της Νομικής Υπηρεσίας, ενώ είχαν δοθεί τότε οδηγίες να διερευνηθούν 14 περιπτώσεις, που αφορούν κυρίως προσφορές και αναθέσεις έργων, σε σχέση με το Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν κυρίως αγορές εξοπλισμού ή και συντηρήσεις συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.

Η συγκεκριμένη ποινική διερεύνηση διεξαγόταν παράλληλα με την ποινική έρευνα για το σκάνδαλο στο ΤΕΠΑΚ σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, ενώ σημείωσε πως διενεργήθηκαν εξετάσεις και για τις 14 περιπτώσεις και με την ολοκλήρωσή τους διαβιβάστηκαν στη Νομική Υπηρεσία, όπου βρίσκονται μέχρι σήμερα για μελέτη και οδηγίες, σε σχέση με τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.